Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Normandie

EN FANTASTISK NATURISTSTRAND I NORMANDIE

Jag vill berätta om min familjs och mina upplevelser på stranden Saint-Germain-sur-Ay i länet Manche i Nedre Normandie den 15 juli i år. När man kör in i byn är det bara att följa skyltarna ”Plage naturiste”. Det tar 5-10 minuters promenad genom ett område med låga sanddyner att gå från parkeringen till stranden. Nakenhet är inte tillåten i sanddynerna.

Havet var borta!
Stranden ligger i en vik och tidvattnet är så kraftigt (denna strand ligger bara några mil från världsarvet Mont Saint Michel, där tidvattenskillnaderna är de högsta i Europa) att vi inte såg vattnet alls när vi kom! Hade vi hållit oss till naturistremsan hade vi inte fått bada förrän flera timmar efter vår ankomst.
Havet fanns på en timmes gångavstånd på höger sida. Vi följde frimodigt en annan naturistfamilj som gått iväg för att bada, trots att man då i praktiken hade lämnat den vattenlösa naturistremsan.

Vägen är målet
Retligt, kan tyckas men det blev en underbar naturupplevelse med den lilla bäcken som rann mitt på stranden och som var full med småfiskar, de små och stora vattenpölarna, klungorna med blåmusslor på klipporna m.m. Mindfulness!

Flod som heter duga!
Trots att jag är uppvuxen vid havet i Cherbourg i nordligaste delen av länet med ganska kraftig ebb och flod, var jag inte beredd på denna fantastiska upplevelse av flod. Vi hade ställt väskan med värdesaker på tryggt avstånd trodde vi men 2 minuter efter att vi gått i vattnet flöt väskan redan omkring! Vi såg att vattnet stundtals steg lika snabbt som vi gick! Äldsta dottern och jag stannade kvar och badade.
Vi gick sedan upp till övriga familjen och såg att det stigande vattnet bildade små och stora öar av sand där det var roligt för barnen att leka och som vi kunde bada runt. Fascinerande.
Till sist hade havet kommit hela vägen upp och vi kunde bada lite lättare.

Hur var det då som nakenstrand? Att vandra, sola och bada naken är ju alltid en hit. Det är ju det som gör upplevelsen så mycket naturligare och starkare. Stranden sköts av en förening som ibland finns på plats, håller ordning och hälsar nya besökare välkomna med en ”pot de l’amitié” (vänskapsdrink). För dig som kan franska kan jag rekommendera naturistforumet www.vivrenu.com där det finns mycket relevant information om franska naturistplatser.

JB,