Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Svanrevet (Tillsammans nr 2 2020)

En annorlunda vår.

 Denna våren blev inte riktigt som vi hade planerat. Corona kom och förändrade allas liv på ett sätt vi inte hade kunnat föreställa oss. Vi beslutade oss för att skjuta fram föreningens årsmöte som var planerat till 14 mars för att minska risken för smittspridning. I skrivande stund planerar vi att hålla årsmötet på Solhejdan den 2 maj och hoppas att vi kommer kunna genomföra det. Vi tog även beslutet att ställa in resterande bad på Burlövsbadet som var planerade under våren. Information uppdateras kontinuerligt på vår hemsida  www.skandinavianaturist.org/svanrevet.

 Sista helgen i mars var det dags för öppningsgruppen att starta upp campingen. Vatten och el kördes igång och annat förberedes för att våra säsongare skulle kunna komma till campingen veckan efter. Helgen bjöd på stor sol och värme och mark som var ovanligt torr, men även på isande norrvindar och snö natten till söndagen. Lite ironiskt med tanke på att vi bytte om till sommartid. Den bjöd även på stora flockar med Vitkindad gås som flög i omgångar över campingen. Vi ligger nämligen långt ut på en udde som kallas Knösen och är omringade av betesmark, åkrar och våtmark som är väldigt populärt bland vattenfåglar och som mellanlandning till flyttfåglarna. Förutom gäss i olika varianter ser vi även tranor och hägrar mm.

 Vårt bygge Hejdebo som ska inhysa gästkök till tältare samt en samlingslokal börjar närma sig att bli färdigt. Nitiska eldsjälar har arbetat hårt hela vintern för att kunna få det färdigt till sommaren och det ser ut att lyckas. Vi har lagt ner mycket tid för att kunna få till det perfekta köket och jag kan lova att ni som kommer ihåg det gamla Hejdebo kommer bli enormt överraskade över hur fint det har blivit. Vi har hela tiden planer framåt för att förbättra vår camping på olika sätt, så när detta projekt är färdigt ger vi oss i kast med nästa. Att vi kan göra dessa förbättringar är tack vare så många säsongare som tillsammans arbetar för att vi ska få hade så fint som möjligt.

 När denna tidning når era händer hoppas jag att sommaren har börjat och att vi får en varm och härlig säsong tillsammans på Solhejdan.

Katarina Hedberg, sekreterare NF Svanrevet.