Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF EOS (Tillsammans nr 2 2020)

Den här våren har allt ställts på ända. Coronaviruset har inneburit stora påfrestningar för hela samhället och har medfört att vi inte har kunnat träffas och umgås på samma sätt vi varit vana vid. För vår förening har konsekvensen blivit att vi tvingades ta beslut om att upphöra med bad på Svedmyrabadet fr.o.m. april och framåt. Det kändes tråkigt men var nödvändigt i den situation som uppstått. Även bastubad på Ågestabadet ställdes in då risken för smitta även där bedömdes vara överhängande. Nu får vi i stället se fram emot sommaren och hoppas smittrisken minskar i och med sommarvärmen.

I förra numret av Tillsammans skrev jag om översvämning på Ågestabadet. Nu har vattnet sjunkit undan till mer normal nivå. På bilden som Curt har tagit kan vi se att bastun nu står på betryggande avstånd från vattnet. I vintras nådde vattnet upp till hjulen.

Söndagen den 10 maj inleder vi sommarsäsongen med sedvanlig städdag på Ågestabadet. Föreningen bjuder som vanligt på varmkorv med bröd och något drickbart till alla som hjälper till att göra fint inför sommaren.

Även i år kommer vi att bjuda in till grillkväll på onsdagar under tiden juni till augusti. Grillen tänds vid 17-tiden och brinner några timmar inpå kvällen. Alla som vill är välkomna att ta med något grillbart och delta i gemenskapen.

Den 13 juni planerar vi att fira Eos-dagen/Naturismens dag på Ågestabadet. Kl. 13.00 bjuder vi på kaffe och bulle och därefter blir det en del aktiviteter, bl.a. tipspromenad och lotteri. Vi hoppas på fint väder och mycket folk.

Senare under sommaren kommer vi att bjuda in till knytkalas där alla som vill kan komma och vara med. Vi hoppas att detta ska leda till ökad gemenskap i föreningen men även locka nya medlemmar.

Med hopp om en varm och härlig sommar.

För Nf Eos

Lars Berglund