Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Gränsbygden (Tillsammans nr 1 2020)

Höstens stora begivenheter Halloweenfesten och Julfesten var lyckade. Ett stort tack till alla engagerade funktionärer och inte minst till alla deltagare vid dessa tillfällen. Vårens aktiviteter rullar på för fullt, det vill säga att Hannabadet är mer välbesökt än någonsin. Men  det skall inte dröja länge förrän vi stänger ner badet för sommaren och tar tillflykten till Paradiset.

Hannabadet.

 Öppet för familjenakenbad lördagar i jämn vecka, mellan kl. 17 och 20, med insläpp fram till 17.30.  Aufguss, eller ”kasta bad”, med arom givetvis, gör vi varje hel timma, kl. 18 och kl. 19 i både dam och herrbastu, om vi är ”bastuvärdar” nog.

 Sista badet för säsongen blir lördagen den 18 april och då firar vi också Påsken, om än lite bakefter. Det betyder att vi fyller ut din ”kaffekorg” med sill, ägg, kaviar, kavring, kaffe och kakor också godis så klart.

Ingen anmälan behövs och det kostar inget extra. Bara kom som du är, men ta gärna med dig en kompis.

 

Tysklandsturen.

 Torsdagen den 21 maj drar vi till Tyskland för en ”bastu-frossa” på Ostsee-therme vid Scharbeutz. Avresa från Malmö, Burlövs centers, P-plats kl. 07:00 och återkomsten beräknas till kl. 21:30. Vi åker med en turistbuss med plats för 50 personer och priset blir 1050: -. En förutsättning är att vi blir 25, eller fler, deltagare. I priset ingår endast resa och entréavgift vid Ostsee-Therme.  Blir vi fler deltagare än 25 blir det lite, billigare.

 Naturligtvis gör vi ett stopp för gränshandel på vägen, i Heligenhafen, men bara ca 45 min..

 Anmäl dig redan nu till Inge 070-371 65 66 eller via mail inge.gullander@gmail.com, avgiften sätter du sedan in på NF Gränsbygdens  PG 53 78 45-0.
Observera: Pass eller EU-legitimation är en nödvändighet. Och en stor handduk, så pass att både fötter och rygg får plats.

Riksmöte

Vi har åtagit oss att vara värd för SNF:s Riksmöte och även deras utvecklingskonferens. Det skall vi göra i samarbete med NF Paradiset. Till det behövs det en del volontärer och du är välkommen att vara en av många som bidrar till att det blir några trevliga dagar för delegaterna vid mötena. Du kan ta hunden med dig, det blir inga fyrverkerier.

Välkomna till Hannabadet

Inge

 

NFG-VÄXJÖ

Kära naturister,

 Det är med stor glädje jag skriver i föreningsspalten. Dels är det första gången för mig men framförallt första gången för NFG-Växjö, en avdelning under Gränsbygden. Vi har fått god hjälp från föreningen och i synnerhet Inge Gullander att komma på fötter och organisera oss som naturister i Växjö! Stort tack!

 Badet kom till genom ett medborgarförslag från vår största eldsjäl. Hon har, alltsedan dess, jobbat hårt för att göra badet trevligt och familjevänligt. 

 Då vi haft naturistbadet Stora Pene vid Helgasjön i Växjö i 5 år, var kommunen och vi som brinner för Pene överens om att det var dags att bilda förening. Detta har bl.a. resulterat i att kommunen påpekar att det är nakenbadande som gäller! Ett viktigt steg, tycker vi, för att badet och vår kultur ska respekteras av alla som vistas där. Då vi inte är så många än som är beredda att ta ansvar, så har vi löst det tillfälligt med Gränsbygdens stöd. Målet är naturligtvis att bli en självständig förening när vi får förutsättningar att klara det.

Nu planerar vi för regelbundna aktiviteter på plats, såsom grillning, kubbspel, badtunna m.m. Även övriga medlemmar i SNF är välkomna på våra aktiviteter!

Vill du komma i kontakt med oss kan du mejla till: nfg-vaxjo@naturistforbundet.se

Alla nya medlemmar i föreningen är välkomna att söka upp och ansluta sig till facebookgruppen ”Växjö naturistförening”

Planerade träffar på Pene är:

Söndagen 1/3 kl 14- Grillning, träffa alla nya och gamla medlemmar.

Söndag 3/5 kl 14.00- Grill och vårstäda

Lördag 6/6 kl 14 Grill, Sveriges nationaldag

Lördag 5/9 kl 14.00 - Grill, 5 års jubileum

Söndag 25/10 kl 14.00 Grill

Torsdag 31/12 kl 13.00 nyårsafton. Grill, önskar varandra gott slut och gott nytt år!”

// Joel