Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NICS (Tillsammans nr 4 2018)

När detta skrivs är vi i mitten av september. Vi har tillbringat några fina höstdagar i drivor av löv som första höststormen i ”Knut”-format. Alla som har besökt vårt kära Aplanabben vet hur det kan vara när stormarna drar in över vår natursköna camping. Vid mottagande av gäster under säsong, medlemmar gamla som nya, har frågan ställts till mig ”Är du en sån där ’säsongare’”? Det ska tilläggas att vår camping som heter Naturistföreningen In Corpore Sano, NICS, är en förening. Utan insatser från medlemmar och gäster, hade inte vår förening eller camping existerat. Det tänker man sällan på, att under för- och eftersäsong förbättras en hel del inför kommande säsong.  Vi brinner alla för vår härliga naturcamping.

Varför blev min man och jag säsongare? Vi hade tillbringat semestern på campingen i några år tidigare. Vi blev upprymd av att från tidig vår till sen höst, få komma när man vill. Att få ha sin husvagn uppställd på önskad plats, som eventuellt kan tas därifrån för att sedan komma tillbaka och har sin plats kvar lät lockande för oss. Ofta fick vi höra från tidigare säsongare, att här kopplar man av och laddar batterierna. I dag är jag 65+ och kan bara instämma efter flera års säsongscampande. Varför inte, prova på du också. Trenden i föreningslivet har vänt till det positiva och går mot föryngring av gäster och nya medlemmar, även barnfamiljer. I år har vädret passat alla campare på ett eller annat sätt och det fina vädret har medgivit till att många tältare hittat vår fina naturcamping. Långväga gäster och medlemmar har återvänt, en hemvändare-”tendens” från tidigare säsongare, som ger oss en knuff i ryggen att se framåt.

Ett jättebra initiativ har tagits av medlemmar med att påbörja och fräscha upp våra byggnader. Inte att förglömma har vi också fått mycket hjälp av både gäster och medlemmar med den dagliga skötseln för allas trivsel på campingen. När höströjet är avklarat lägger vi ”täcket” på Aplanabben för denna säsongen, men snart är vi tillbaka här igen. Vårröjet 2019 kommer att hållas under påsken, den 19 till 22 april 2019.
Sist men inte minst får nämnas, att vår stuga med 6 bäddar har varit bokad hela säsongen. Är du nyfiken på vår stuga eller annat om vår camping, kika in på vår hemsida www.aplanabben.se, skriv till oss på aplanabben@nics.se eller ring oss på telefon nr 070-914 30 93.
Ett stort TACK till samtliga för de insatser som gjorts för föreningen under året. En fortsatt fin höst. God Jul &Gott Nytt År.
Vid pennan
Lisbeth