Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Gränsbygden (Tillsammans nr 3 2018)

Hannabadet
Lördagar i jämn vecka, ordnar vi 3 timmars familjenakenbad i Markaryds simhall; Hannabadet. Insläpp mellan kl. 17.00 och 17.30. Att ta med en fikakorg, är en bra idé. Aufguss ger vi kl. 18.00 och kl. 19.00 Det görs alltid av en bastuvärd och alltid med arom.
Halloween firar vi vecka 44, den 3 november. Förhoppningsvis kan vi förutom den spöklika inramningen, bjuda på pumpapaj, läsk, kaffe och hembakt samt segt – salt – räligt smågodis.
Julfest blir det vecka 50, den 15 december. Det kan hända att lucior och tomtar kommer på besök. Ett som är säkert är att det bjuds julmust, kaffe, lussekatter, pepparkakor och julgodis. Fiskdamm finns det givetvis också, fast bara åt de yngre badgästerna.

Ostsee-Therme
Tysklandsturen lockade 18 deltagare. Vi hade lite strul med den ena bussen så resan företogs i 2 minibussar och en personbil. Regn fick vi känna på under hemresan, men i övrigt var vädret gott och vi fick en trevlig resa.
Den 30 maj 2019 är det Kristi Himmelsfärdsdag. Då tar vi som vanligt en tur till Tyskland.. Priset sätter vi preliminärt till 1 000: -/person. Det inkluderar resa i minibuss (eller bil) samt entréavgiften för 4 timmars bad och bastubad vid Ostsee-Therme i Scharbeutz. På nervägen gör vi ett stopp i Heiligenhafen för lite ”gränshandel”.

Midsommar
Midsommaren firade vi tillsammans med NF Paradiset och gästerna vid Paradiset. Sommaren var ju väldigt tidig, likaså blomningen, så vi har nog aldrig haft en grönare majstång än i år. Blommor var det inte mycket av, men deltagare var det gott om. Som väl var, var vädret det bästa så hela arrangemanget kunde hållas utomhus.
Kaffe och jordgubbstårta i samband med stångresningen var uppskattat. Populärt var också Lisa och Lennarts underhållning vid grillplatsen samt Paul som gjorde en bejublad comeback som jonglör med sina eldfacklor.

Hökafältet
Även i år har Hökafältet, nakenbadet vid Mellbystrand, fått klara sig själv. En from önskan är att NF Gränsbygden var synligare på stranden. Tillhör du dem, som mera frekvent badar vid Hökafältet och är intresserad av att sprida information om naturismen och vår verksamhet, är du välkommen att kontakta Inge på 070-371 65 66. Vi har nämligen en liten folder att lämna ut till intresserade nakenbadare.
Vi ses på Hannabadet
Inge