Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Fuerteventura - 2011

Reseberättelse från Fuerteventura 2011

Vi for fyra naturister från Luleå, tyvärr med övernattning på Arlanda. Flygplanet till Fuerteventura gick 07:15 på morgonen (hem fungerade det utan övernattning).

På Fuerteventuras flygplats hämtades vi med förbokad transfer av Absolut Auto. De var även suveräna ”guider” både till och från hotellet Monte Marina. Alla våra konstiga frågor om ön vart besvarade och de berättade om sociala, ekonomiska livet och hur ön och turismen var uppbyggd, på södra delen mest av tyskar och turisterna var mest tyskar på Esquinzo där Monte Marina och Marina Playa låg. Väl framme gick vi till receptionen som var på moderhotellet Marina Playa det var närmast ovanför stranden. Där fick vi karta, nycklar och dessutom följde en bagagebärare oss till lägenheten.
Lägenheten var stor och mycket trevlig och all köksutrustning man kan tänka sig, vi bodde på nedre botten ca tio steg till poolen från våran terrass.

Väl framme och av med kläderna, så man gick till poolområdet i naturkostymen. Men ville man gå till stranden var man tvungen att ta på sig något, för det var ett kvarter dit med en brant gångväg eller stentrappor ner till stranden och av med paltorna, det var en mycket lång sandstrand (30 km).

Där fanns en mycket enkel strand bar med enkel mat tråkigt nog stängde de köket redan 17:00. Tre finare restauranger fanns i kvarteret och det var mycket god mat men ganska dyr.

Ville man shoppa måste man åka 10 km med buss eller taxi till Jandia,Morro Jable där fanns allt man kunde önska.
Men på Esquinso var det lugn och ro mycket semesterlugn, ville man på utflykt kunde man beställa per telefon tysk- och engelsktalande på Absolut Auto.

Det fanns en mindre matvaruaffär och en liten pub, som hade tysk underhållare 2 ggr/vecka.

Så om man vill ha en stilla semester med lugn och ro, vill vara naken på hotellet, poolområdet och även på stranden, där var det valfritt med eller utan kläder, så är detta rätt ställe.

Vi hade toppenväder i 14 dagar från slutet av september.

Men Fuerteventura är mycket kargare än Gran Canaria och Teneriffa, som vi har besökt tidigare där finns det också naturiststränder.

4 trådlösa Lulesoldyrkare