Scandinavian Naturist Portal | Naturist map | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Paradiset (Tillsammans nr 4 2020)

Paradiset Naturistcamping är nu stängd för säsongen. Förhoppningsvis skall grisarna skona oss denna vinter men vi får se i mitten av april om det gick vår väg.

Av Coronan märkte vi inte mycket mer än att flera gäster än vanligt talade svenska. Statistiken visar att beläggningen ökade med 10% fast antalet enskilda besökare var precis detsamma som i fjol.

Lite förändringar, för att inte säga förbättringar, blir det varje år. Detta år delade vi av förråd och maskinrummet så att det nu är ett ”matrum” och ett maskinrum. Nu kan våra gäster förvara all mat på samma plats och behöver inte trängas med tvättmaskin och städutrustning.

Omklädningsrummet och damtoan har blivit ommålade med våtrumsfärg. Förhoppningsvis skall det bättre stå emot den imbildning och fukt som slår an i samband med dusch och bastubad. En hel del stensättning har blivit gjord, bland annat vid entrén till samlingsstugan och vid nödutgången. Stensättning vid grillens sittplatser är påbörjad.  Bastugången och bryggan har fått belysning. Sist men inte minst ”Paradise beach” fick en ordentlig renovering och där tillgängligheten förbättrades.

Mycket av det arbete som utförts ”syns inte”. Exempelvis har en del av marken bakom samlingsstugan jämnats ut, stenar och stubbar plockats bort från vägens rabatt och gräs planterats uppe vid spolplattan. En liten gärdsgård, till prydnad, har också kommit till.

För att inte tala om vårens återställning efter grisarna, det jobbet räckte åt många.

Paradiset Naturistcamping öppnar igen 29 april. Då drar vi igång med första ”arbetshelgen”, vilket bland annat innebär billiga övernattningar och med gemensam sopplunch på lördagen, för den som engagerar sig. Du måste inte vara medlem i NF Paradiset för att delta, alla naturister är lika välkomna.

En andra arbetshelg blir det ev. vid Kr. Himmelsfärd.

 NF Paradiset är föreningen för dem som ser ett värde i att bevara naturistcampingen vid Slagesnässjön. Här har det varit naturistcamping sedan 1965, skapad av Wilma och Myrtel Rietz på initiativ av dåvarande förbundsordföranden Bertil Flood.

Vill du vara med att aktivt jobba med naturistområdet, eller stödja verksamheten, är du välkommen som medlem i NF Paradiset. Sänd då ett mejl till paradiset@naturistforbundet.se med dina personuppgifter och besked om vilken förening du är organiserad i. Förutom att man skall tycka att naturistområdet Paradiset är värt att bevara, är det nämligen ett krav att man är organiserad naturist. NF Paradiset är en ”special interest group” det vill säga en ren supporterförening, nämligen.
Medlemsavgiften är 200: -/person.

 

En God jul och Ett Gott Nytt År
Inge