Scandinavian Naturist Portal | Naturist map | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Föreningen Umenaturist-FUN (Tillsammans nr 4 2018)

Hösten går fort och vi har redan hunnit avverka två föreningsbad. Två bad som tyvärr haft vikande besöksantal men vi får hoppas att de resterande baden under hösten har mer gäster. Kanske beror det på den relativt varma och soliga hösten som gjort att folk inte har bad i tanken. Vi får se. När detta skrivs har vi fått ett par cm snö i Umeå så det är minst sagt tvära kast.

Vi har inlett vad som förhoppningsvis kan vara starten på en ny tradition för Norrlands naturister. Vi hyrde Paradisbadet spa i Örnsköldsvik en lördagskväll i oktober. 17 naturister ifrån Norrland strålande samman för en kväll där det avnjöts god mat och dryck, bastubehandlingar så kallade aufguss. Flertalet varma, kalla, salta och bubblande bad som värmde gott i den kalla oktoberkvällen. Alla var till synes nöjda över vistelsen samt överens att detta måste vi göra om. Efteråt skildes vi åt och en del valde att prova Örnsköldsviks nattliv och en del vände hemåt medelst bil och tåg.

Vi fortsätter höstens aktiviteter med inomhusbad i Hörnefors den 18 november kl. 16.00–1800 och sedan den 9 december med ett förlängt luciabad där föreningen bjuder på fika och skönsång.
Hoppas vi syns på de kommande baden!
Björn Jonsson