Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Vil fremtiden tåle nakenhet?

Det er derfor et ikke så lite paradoks at vi nå, i 2022, ikke bare her i landet, men i hele verden ser at den nakne menneskekroppen er under et større press enn noen gang tidligere i historien. Og ikke som i tidligere tider pga. puritanisme og press fra religiøse bevegelser, men fordi vi som mennesker ikke føler at akkurat vår kropp er fin nok. Vi blir daglig bombardert av inntrykk fra media som forteller oss hvordan vi skal se ut, og hvordan kroppen vår skal være. Og ikke minst, vi blir tilbudt en uhorvelig mengde unødvendige produkter som skal hjelpe oss til å bli den vi tror vi ønsker å være. Begrepet «sommerkropp» som stadig går igjen når badesesongen står for tur er jo bare helt absurd og skulle vært forbudt. Det er vel ingen som har tall på hvor mange unge gutter og jenter som har fått livene sine ødelagt i kampen for å bli slik reklame og media har fortalt dem at de skal være. Fremveksten av sosiale medier de siste årene har ført til at vi mennesker aldri tidligere i historien har hatt lettere for å kommunisere, men vi blir allikevel stadig mer ensomme og fremmedgjort for hverandre der vi sitter bak hver vår skjerm. Og hva er det vi ser på skjermene vår? Det er i alle fall ikke nakne kropper, for eierne av sosiale medier er en gjeng ny-puritanister som ikke tillater at bilder som viser kjønnsorganer, kvinne-pupper, eller romper, blir publisert på deres plattform.

Så her sitter vi da, med en kropp vi ikke er fornøyd med, og derfor ikke tør vise til noen. Og hvis vi nå hadde turt å vise den til noen, så får vi ikke lov, fordi den eneste måten vi kan kommunisere på i dag er via sosiale medier. Og på den måten blir vi stadig mer fremmedgjort, både overfor hverandre og overfor oss selv.

Så derfor kjære venn - meld deg inn i en naturistforening og bli med i kampen for økt toleranse, for inkludering, for frihet, og ikke minst - for den nakne hverdagskroppen.