Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Naturistbadet Stora Pene

Vackert beläget vid Helgasjön i norra delen av naturreservatet Hovshaga ligger nakenbadet Stora Pene. Stranden "reserverades" för naturister efter ett medborgarförslag 2015 och har sedan dess varit välbesökt av badgäster som föredrar att bada nakna. Växjö - Naturkartan

 Badplatsen är ackrediterad av Sveriges naturistförbund och därmed ansluten till den internationella naturistorganisationens verksamhet. En förutsättning för ackreditering är att en naturistförening har engagemang och verksamhet där. En annan förutsättning är att resp. kommun har beslutat att det där är tillåtet att bada och sola naken, samt presenterar nakenbadet i sin information.

 För att stranden skall bevaras som naturiststrand och i viss mån kunna utvecklas har naturistföreningen Gränsbygden, tillsammans med entusiasterna vid Stora Pene, bildat en ganska fristående avdelning i Växjö. Tanken är att den skall bli till en naturistförening som kan föra en dialog med Växjö kommun i frågor som rör Stora Pene som naturistbadplats. Föreningen skall ha stor närvaro vid stranden samt ordna regelbundna aktiviteter där för att skapa en miljö där alla badgäster kan känna sig trygga.

Verksamhet 2024

4 maj Vårstädning
 Vi samlas kl 13.00 på Pene för att ta ett tag bland löv och grenar som vintern lämnat efter sig. Tag gärna med en räfsa för ändamålet. Om du har lust så ta också med något att lägga på grillen, för ca 14.30 tänker vi ta en paus. Läs mer.

15 juni Naturismens Dag
 Den dagen skall firas på Pene med särskild tanke på att sprida naturismens idé och livsstil till allmänheten. Läs mer.

31 augusti Årsdagen av Pene
 Pene som naturistbadplats kom till efter ett medborgarförslag 2015. Så klart skall det firas.Läs mer.

1:a Fredagen i varje månad Bastubad i Öja
Vi hyr Öja Badförenings bastuanläggning alldeles intill Helge å 1:a fredagen i månaden från sept till april. Bastun är öppen mellan kl.17 och 20, avgiften är 70: -. INF-Pass erfordras.
Ta gärna med något att äta och dricka, vi har nämligen tillgång till lokal och det kan vara gott med en bit mat före hemfärd. Har du typ husbil går det bra att stanna över på parkeringsplatsen.
Gör anmälan via sms till telefonnummer 070-910 85 52 (Pär kassör). Skriv namn och datum då du/ni vill bastubada och Swisha 70 kr /person till samma nummer. När pengarna kommit in så är bokningen gjord.

31 december Nyårsfirandet
 Som traditionen bjuder, samlas vi för årets sista grillträff. Ett enkelt samkväm där vi pratar lite om kommande träffar och önskar varandra ett Gott nytt år. Glöden är som bäst kl 13.00 och grillmaten har du med dig själv precis som vanligt.
 Anmäl dig till nfg-vaxjo@naturistforbundet.se

... som alltid
Med kort varsel får du detaljer här på hemsidan eller via sms direkt i din telefon.

 

Kontakt

nfg-vaxjo@naturistforbundet.se

Plats

Stora Pene
Växjö Nakenbad
Sverige
SE