Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Naturistbadet Stora Pene

 Vackert beläget vid Helgasjön i norra delen av naturreservatet Hovshaga ligger nakenbadet Stora Pene. Stranden "reserverades" för naturister efter ett medborgarförslag 2015 och har sedan dess varit välbesökt av badgäster som föredrar att bada nakna. För att stranden skall bevaras som naturiststrand och i viss mån kunna utvecklas behövs en förening som kan ta ansvar för det praktiska och som kan föra en dialog med växjö-kommun och eventuellt också Länstyrelsen.

 Naturistföreningen Gränsbygden har därför, tillsammans med entusiasterna vid Stora Pene, bildat en ganska fristående avdelning i Växjö. Tanken är att underlätta en föreningsetablering genom att NF Gränsbygden hanterarar det administrativa medan avdelningen, eller gruppen, kan fokusera på samkväm och aktiviter. inledningsvis.
 

Verksamhet 2024

1:a Fredagen i varje månad Bastubad i Öja
Vi hyr Öja Badförenings bastuanläggning alldeles intill Helge å 1:a fredagen i månaden från sept till april. Bastun är öppen mellan kl.17 och 20, avgiften är 70: -. INF-Pass erfordras.
Ta gärna med något att äta och dricka, vi har nämligen tillgång till lokal och det kan vara gott med en bit mat före hemfärd. Har du typ husbil går det bra att stanna över på parkeringsplatsen.

Observera! Ny rutin för anmälan.
Gör anmälan via sms till telefonnummer 070-910 85 52 (Pär kassör). Skriv namn och datum då du/ni vill bastubada och Swisha 70 kr /person till samma nummer. När pengarna kommit in så är bokningen gjord.

 

31 december Nyårsfirandet
 Som traditionen bjuder, samlas vi för årets sista grillträff. Ett enkelt samkväm där vi pratar lite om kommande träffar och önskar varandra ett Gott nytt år. Glöden är som bäst kl 13.00 och grillmaten har du med dig själv precis som vanligt.
 Anmäl dig till nfg-vaxjo@naturistforbundet.se

... som alltid
Med kort varsel får du detaljer här på hemsidan eller via sms direkt i din telefon.

 

Kontakt

nfg-vaxjo@naturistforbundet.se

Plats

Stora Pene
Växjö Nakenbad
Sverige
SE