Scandinavian Naturist Portal | Naturist map | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Naturistbadet Stora Pene

 Vackert beläget vid Helgasjön i norra delen av naturreservatet Hovshaga ligger nakenbadet Stora Pene. Stranden "reserverades" för naturister efter ett medborgarförslag 2015 och har sedan dess varit välbesökt av badgäster som föredrar att bada nakna. För att stranden skall bevaras som naturiststrand och i viss mån kunna utvecklas behövs en förening som kan ta ansvar för det praktiska och som kan föra en dialog med växjö-kommun och eventuellt också Länstyrelsen.

 Naturistföreningen Gränsbygden har därför, tillsammans med entusiasterna vid Stora Pene, bildat en ganska fristående avdelning i Växjö. Tanken är att underlätta en föreningsetablering genom att NF Gränsbygden hanterarar det administrativa medan avdelningen, eller gruppen, kan fokusera på samkväm och aktiviter. inledningsvis.
 

Verksamhet på Pene 2021

Årets aktiviteter på Pene blir bättre anpassade till vädret. Det vill säga att vi med ganska kort varsel kallar medlemmarna till sommarens träffar med hjälp av sms och vår facebook. Om du inte redan är ansluten till dessa faciliteter, så skicka ett mail till nfg-vaxjo@naturistforbundet.se

Kalendarium

13 februari Grill träff på Pene 14:30
Vi står för att glöden i grillen är perfekt och du medtager ditt goda, glada humör och det du själv önskar för en lyckad grillning i goda vännerslag på Pene. Växjö.
Välkommen att göra en vintrig dag på Pene minnesrik.

7 mars Vårstädning
Vi träffas vid middagstid på Pene för att snygga till området och prat ihop oss om kommande träffar. Naturligtvis sätter vi fyr i grillen så tag med något grillbart, förutom  trädgårdsredskap typ räfsa, så vi kan får det extra fint på Pene.

19 juni Naturismensdag
 Naturismensdag firas samtidigt över hela världen lördagen före midsommar. Vi inbjuder allmänheten till "prova på" och passar på att informera om naturismen och om vår verksamhet.

30 oktober och  3 december Bastubad
 Vi hyr bastun av Öja badförening. Välkommen till en skön avslutning på veckan med bastubad och kanske ett dopp i Helge å.

31 december Nyårsfirandet
 Som traditionen bjuder, samlas vi för årets sista grillträff. Ett enkelt samkväm där vi pratar lite om kommande träffar och önskar varandra ett Gott nytt år.

Naturligtvis
 Vi träffas så klart några eftermiddagar under sommaren då vi kan utmana varandra i allehanda "strand-spel". Någon kväll, med solnedgången man inte glömmer, blir det också. Helt säker är att vi skall fira av när bryggan kommer på plats och när påsken far förbi.

Men som sagt
Med kort varsel får du detaljer här på hemsidan eller via sms direkt i din telefon.

Kontakt

nfg-vaxjo@naturistforbundet.se

Location

Stora Pene
Växjö Nakenbad
Sweden
SE