Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Nakenbadet "Tyge Backåkra" och nfg-Ystad - Österlen

Längs kusten runt Ystad och Österlen breder milslånga sandstränder ut sig. Vissa sträckor har av tradition varit avsatta för nakenbad, även om det inte är några officiella nakenstränder.

Avdelningen ”Ystad-Österlen” vill ta vara på de traditioner av nakenbad och gemensam nakenhet som har funnits här sedan lång tid tillbaka, och verka för att samspelet mellan nakna och påklädda badare ska fortsätta vara så friktionsfritt som möjligt.

Vi håller främst till vid ”Tyge Backåkra” strax öster om Tygeåns utlopp i havet, där gränsen för nakenstranden sedan gammalt har varit, och sen vidare bort mot Sandhammaren, men vi håller även till i Sandskogen utanför Ystad.

Vintertid försöker vi ordna med bastubad vid Gyllebosjön, eller gemensamma resor till Hannabadet i Markaryd.

Bli medlem i NFG-Ystad-Österlen, förhoppningsvis kan vi bli så många att vi kan bilda en egen förening med ambitionen att ta vara på nakenbadstränderna vid Ystad och Österlen.

Kontakt: nfg-ystad-osterlen@naturistforbundet.se

 

Plats

Tyge Backåkra
Sverige
55° 22' 41.4624" N, 14° 8' 43.8396" E
SE