Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Malmö: "TYSKLANDSTUREN"

Date: 
torsdag, mars 14, 2024 - 00:00 till 23:45

TYSKLANDSTUREN

   Torsdagen den 9 maj          Prel. kostnad 1800: -
 

  • 07.00 Avresa Malmö Syd Svågertorp
  • 09.45 Färja mot Puttgarden
  • 11.00 shopping i - Heligenhafen 
  • 12.00 Avresa OBS! tiden. 
  • 13.15 Ostsee-Therme vid Scharbeutz
  • 17.30 Avresa Ostsee-Therme 
  • 19.15 Färja mot Rödby 45 min
  • 21.30 Åter Malmö Syd Svågertorp

Förutsättningar för resan är att vi blir minst 25 deltagare (max 35)
och att inga restriktioner lägger hinder i vägen.

Pass eller nationellt ID-kort skall vara med på resan samt
Försäkringskassans EU-kort, ifall ifall…

Ostsee-therme en badanläggning som är överdådig, inte minst bastuavdelningen. Här finns precis allt som skall finnas och i mångdubbel uppsättning. Här finns bland annat en takterrass med bastu och pool, en trädgård med bastu givetvis och en badstrand för den som vill ta ett dopp i Östersjön.
I den textila delen bjuds gigantiska vattenrutschbanor, äventyrsbassänger, restauranger och barer.

I Bastuavdelningen där gäller FKK. Du bör ha en riktigt stor handduk med dig. Hela kroppen skall få plats, ända upp till skuldrorna och ända ner till fötterna. Det är tyst i bastun. Utanför är det nästan tyst, man pratar lågmält, för här är bastubadandet lika mycket till för själen som kroppen.
 Tillåtet att ta med till bastuområdet är handdukar, badrock, lektyr, duschtillbehör samt 1 st. Pet-flaska med vatten.

Att beträda bastuområdet iklädd bad- eller sportkläder är inte tillåtet. Byt om direkt i bastuavdelningens omklädningsrum Här finns förvaringsutrymme för bastutillbehör som t.ex. handdukar, hygienartiklar, lektyr och liknande. Stora väskor och Rullbagage är inte tillåtna, de lämnar ni i de skåpen som finns i källarplanet. Ostsee-Therme tar inte ansvar för era värdesaker, lås in dessa i värdeskåpen.

Vilstolar kan inte reserveras, personalen tar bort kvarlämnade tillhörigheter och deponera dessa i omklädningens förvaringsutrymmen. Mobiler med kamera eller annan utrustning med kamera är inte tillåtna. Läsplattor utan kamera får däremot användas för läsning.  Vid MEERBAR finns ett fritt WiFi nät.

Färjan mellan Rødbyhavn - Puttgarden tar ca 45 minuter och med lite god vilja hinner man få en kopp kaffe och en frukostmacka om så önskas, eller en kvällsmacka givetvis. Att ha med en egen matsäck är naturligtvis inte fel, man slipper kön och man vet vad man får i sig.
Euro skall det finnas i börsen för att du skall känna dig trygg, men det går bra att betala med kort, möjligen kan det kosta lite mer på sina ställen. Danska pengar kan också vara bra att ha.

Fleggards och Calle är hyfsat stora butiker med lite av varje, så kallade "gränshandel". Där finns en hel del billiga ting, populärast är nog konfektyr och dryckesvaror. Här finns också en del andra butiker som Aldi, Penny m.fl. Tips: Håll ett öga på klockan och ett öga på kön till kassan.
För erbjudanden:  "Klicka här för Fleggards". och "klicka här för Calle"

ca 75 kg kan du få släpa med dig på resten av resan, och vill du veta om du får ta det med dig hem till Sverige så kolla införselreglerna, "klicka här"

 

VÄLKOMNA

ANMÄLAN snarast till:
gransbygden@naturistforbundet.se  eller SMS till Inge tel 070-371 65 66
Betalning till PG 53 78 45-0
Förutsättningar för resan är att vi blir minst 25 deltagare (max 35)
och att inga restriktioner lägger hinder i vägen.
 

 

 

Plats

Malmö Syd Svågertorp
Malmö Svågertorp station, Tygelsjö
Sverige
SE