Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Om oss

Västergötlands Naturistförening bildades i oktober 1968 och har verksamheten förlagd till Borås kommun. Föreningen har för närvarande ca 40 medlemmar som till stor del kommer från Borås och kringliggande kommuner. Vi har även medlemmar från många andra platser i Sverige samt från exempelvis Tyskland och Holland. Föreningen verkar för naturismens idéer och är ansluten till Svenska Naturistförbundet, därigenom också till Internationella Naturistfederationen.

Vårt område heter Stora Ekenäset och är en mycket naturskönt belägen ö i sjön Frisjön. Ön är till stora delar beväxt med skog och det finns promenadstigar som leder runt hela ön. Badplatser finns, en fin sandstrand som passar bra för de minsta barnen och två bryggor som man kan bada vid. Den stora bryggan är perfekt för såväl mysfrukost som solande och fikapauser. Vi har en stor solplan där det även finns en del träd, så man kan få sol eller skugga allt efter behag. Vårt område sköts helt med ideellt arbete av våra medlemmar, därför måste alla hjälpas åt att hålla rent och snyggt. Stora Ekenäset bjuder på en avstressande miljö nära naturen och utan trafikbuller. Du vaknar till fågelsången, njuter av en dag med sol och bad och ser slutligen solen gå ner i sjön.

Vårt område har ingen el, men vatten finns i en grävd brunn. Vi har en förnämlig vedeldad bastu som är i gång varje kväll under säsongen och doppet i sjön känns extra skönt efter bastun. Kvällarna tillbringar vi oftast vid grillplatsen om vädret tillåter, annars får öppna spisen i klubbstugan bli samlingspunkt. Vi har två båtar med utombordsmotorer som är avsedda för persontransporter till och från ön. Medlemmar eller gäster kan för en låg avgift sätta upp tält på vår tältplats eller hyra rum i någon av våra stugor. För mer information om vår naturistcamping se flik "Campingen" och för aktuella priser flik "Priser".

Eftersom campingen drivs idéellt av våra medlemmar är den inte alltid bemannad. Det är därför av största vikt att ni tar kontakt med oss innan ni kommer, annars finns ingen som hämtar er vid bryggan för transport till vårt område. 

Vägbeskrivning till Stora Ekenäset:

Från Borås kör Riksväg 27 mot Karlskrona. Efter ca:12 km. tag av mot Aplared och sedan mot Roasjö efter ca 7-8 km på en lång raksträcka över en mosse ser ni en skylt för enskild väg till höger "Arnäsholm 1" Följ denna över ett par små broar och sväng höger efter dessa . Ni kommer då fram till en parkering vid ett kapell. Nere vid sjön finns parkering för våra gäster samt vår båtbrygga.

  • Lat: N 57º 35' 8.72"
  • Long: E 12º 58' 29.90"

OBS! Stör ej kringboende!