Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Turistinformation

Vårt område finns på en ö, Stora Ekenäset, i Frisjön strax utanför Borås. Den ligger i sjuhäradsbygdens vackraste område vid Arnäsholm med ett vackert kapell som är en kopia av Hedared stavkyrka, byggt 1925 av dåvarande ägaren till Arnäsholms gods Carl Sundbeck.

Kapellet är mycket populärt vid vigslar och dop samt helgmålsböner på lördagskvällar under sommaren. Vill du göra en dagsutflykt är det ca 20 km. bilfärd till Borås med sina stora varuhus och köpcentra. Det största av dom är Knalleland med massor av småbutiker i gallerian, stora byggvaruhus, hemelektronik och matvaruaffärer. I anslutning till Knalleland ligger också Borås Djurpark. En mycket fin djurpark med fritt strövande djur på savannen.

Om man vill handla billiga märkeskläder kan man bege sig till Gällstad, ca 30 km från Borås, som har blivit centrum för lagerförsäljning där man kan köra runt mellan lågprisbutikerna och göra fynd. Resorna kallas i folkmun för Kärringarallyt. Borås erbjuder också ett stort nöjesutbud under sommaren med svenska toppartister på Stora torget och dans i Stadsparken varje torsdagskväll under hela sommaren, konsert och utställningshallen Åhaga eller gågatorna utefter Viskan med trivsamma uteserveringar. I Stadsparken finns också ett badhus med vågmaskiner, vattenrutschbana och vajande palmer. Är du sportintresserad finns Borås Arena där Elfsborgs IF spelade till sig allsvenskt guld 2006.