Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Gränsö - Västervik

Sted

Gränsö - Västervik
Sverige
57° 45' 37.8" N, 16° 42' 29.16" E
SE

Detta är information om ett spontant nakenbad vid Lillö på Gränsö som lämnats av Sune Karlsson i vår Gästbok. Tack för det!

Vi vet inte allt för mycket om detta bad men hoppas att vi kan få in mer detaljerat info om badplatsen efter hand.

Kör förbi Gränsö Slott till man kommer till en skylt som det står Lillön på. Sväng in där så kommer man till en parkering.
Gå sedan förbi en vägbom och genom skogen så kommer man till klippbad.

Det kan vara lite svårt att hitta rätt men ett par nakenbadare som frekventerar badet har meddelat att de ev. skall märka ut stigen till nakenbadet på ett eller annat sätt.

typeOfPlace:

Kommentarer

Fina klippor men vi var de enda som badade nakna. Vägen till klipporna var en ganska bred grusgång. Under tiden vi var där (övernattade) kom och gick folk men ingen naturist.

Lillön är sedan lång tid tillbaka, 1940 talet, en plats för nakenbad. det var en gymnastikförening som satte upp en trampolin på en av uddarna där det badades naket. Idag vet de flesta att man kan sola och bada naken här. Efter bommen som omnäms i texten tar man det vänstra stigen. Följ stigen i ca 1km. Man kommer till en udde där det finns ett vindskydd. Håller man höger ser man ett utedass. Passera dasset så kommer man till två smala uddar. Då är du framme. De lite större, flata bergen, som man kommer till om man tar den högra stigen är för textilbadare. Vad gäller tillhåll för bögar så är det inget som stör. Det är ganska blandat under högsommar vad gäller män, kvinnmor och par. Tidigare under säsongen är det ganska månge äldre män men det är ett gäng som typ tar en öl och badar bastu på vintern och åker ut i solen en stund på sommaren.
webmaster SNFs bilde

Tack för informationen.

Det var en bit att gå i skogen från parkeringen men inte svårt att hitta. Fin tydlig stig att gå på. Inte markerat som nakenbad, men vi såg ungefär tio personer utspridda över klipporna, alla utan kläder. Ett utedass finns i skogen nära nakenbadet.

Lillön har alltid varit ett tillhåll för oss som vill vara naturliga. Lillön består av klippor, alla hittar sig en "grynna" att vara i... Västervik är fantastiskt med sin kustnära terräng, och egentligen störs ingen av att "Vissa" vill ha det mera bart och naturligt...

Tag gärna reda på vad som gäller på platsen. Det finns ingen info som jag sett säger att det är ett nakenbad för närvarande. Nån har sagt att det är en samlingsplats för bögar.

Lillön har i år varit frekvent besökt av nakenälskande par som solat och badat. Går alltid att hitta en klippa för sig själv. Inga alger i vattnet som har hög kvalitet f.n.

Om "badaren" kunde läsa, så skulle han(?) se att det i början på texten står att det är ett SPONTANT nakenbad!!!

Jag bor på Gränsö och har inte noterat att det är någon samlingsplats för bögar

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Automatisk linjeskift
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
Akkreditiver (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)
Innholdet ditt vil ikke bli synlig på dette nettstedet før du har verifisert epost-adressen din.
Vennligst skriv inn en byline som består av minst 6 tegn. Alle postinger som er koblet til denne epost-adressen vil vise denne byline. La feltet være tomt dersom du ønsker å fortsette å bruke den byline som allerede er koblet til denne epost-adressen.