Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Når man blir seksogseksti....

Naturistmiljøet er for mennesker i alle aldre. Det er få miljøer der barn, unge og eldre møtes og har det hyggelig sammen. I Østfold Naturistforening er det slik. Det blir hyggelige samtaler og verdifulle møter mellom mennesker som ellers kanskje ikke ville omgått hverandre.

Jeg har flere ganger tenkt at det må være flott å være pensjonist i et slikt miljø. Med et vidt aldersspenn får vi også se at kroppene våre forandres med tiden. Mange vakre, eldre kropper som bærer preg av å ha levd et liv. Det må være deilig å kunne nyte sol og vann uten klær selv om kroppen ikke lenger holder tritt med det seksualiserte samfunnets normer for skjønnhet.

Da kjæresten og jeg ferierte på Vera Playa Club fikk jeg virkelig øynene opp for hvordan min alderdom kan bli. Den første dagen la vi oss på solsenger ved bassenget. Det var deilig og varmt, og rundt oss lå det andre solglade naturister. Rett ved siden av oss lå det en godt voksen dame, vi tippet henne til ca 75 år, muligens eldre. Hun leste tyske blader og var på tur alene. Med solhatten godt ned i pannen nøt hun solen og lesestoffet. Med jevne mellomrom satte hun seg opp og gjorde seg klar for en dukkert. Hun samlet sine snøhvite, halvlange krøller i en strikk. Så var det på med neseklype og dykkebriller. Klar for en deilig avkjøling gikk hun sakte men bestemt mot bassenget. Vi gjettet oss til at hun var en tidligere svømmer for selv om kroppen var eldet så hun sprek ut. Med lange seige tak gled hun utover i vannet. Slik vil jeg også ha det en gang, tenkte jeg. Bare flott å bli eldre om en kan ha det på den måten!

Hanne E. Skarpsno, sexologisk rådgiver