Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Velkommen!

Velkommen til VNF - Vestlandets naturistforening!

VNF er en aktiv naturistforening for alle naturister, nakenbadere og dere som trives best uten en tråd når det passer.

Se siste nytt under AKTUELT.

Vi er veldig opptatt av at alle naturister, særlig ungdom, barn og deres foreldre, og kvinner skal føle seg trygg hos oss.

Vi har stort fokus på å rekruttere nye medlemmer, spesielt ungdom.

Vestlandets naturistforening ble stiftet i 1976

Vi er i dag ca 150 medlemmer, fordelt over vårt dekningsområde som er Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Våre nettsider vil fortelle dere litt om hva vi driver med, og hva vi kan tilby deg, vi er takknemlig for tilbakemeldinger fra våre medlemmer slik at vi kan bli bedre.

Send oss gjerne en mail med ønsker om hva vi skal jobbe med.

Vi er en forening for alle naturister, uansett om du er medlem eller ikke. Men for å kunne opprettholde det tilbudet vi har og kunne utvikle et bedre tilbud slik at du kan nyte friheten i nettoen er vi helt avhengig av flere medlemmer. Er du ikke medlem, meld deg inn. Er du medlem, verv en venn.

Medlemskap - en viktig sak! Bli medlem i Vestlandets naturistforening du også.

Klikk her for mer informasjon om medlemskap og for å melde deg inn i VNF.

"Hvorfor organisere seg?" vil kanskje mange spørre. En av hovedgrunnene er at naturisme ennå ikke har blitt akseptert av myndigheter og enkeltpersoner.

Ved å stå sammen kan vi effektivt og med styrke informere og påvirke opinionen. Samlet står vi sterkere.

Litt om naturisme og nudisme

Tidlig i forrige århundrede (1920-1930 årene) fikk vi den første organiserte naturisme. Til å begynne med var det grupper i Mellom Europa som dannet klubber eller foreninger, og møttes på avlukkede områder. I 1930 ble det i Tyskland arrangert et møte mellom naturister fra flere land. dette møtet var opptakten til Den internasjonale Naturistføderasjon - INF-International Naturist Federation / FNI-Federation Naturismus Internationale.

I dag er INF/FNI en sammenslutning av 31 nasjonale naturistforbund fra hele verden, deriblandt også det norske forbundet. INF's hovedformål er å spre opplysninger om naturismen og gjennom dette få opprettet naturistområder flest mulig steder.

Mange lurer på hva er nå egentlig naturisme og hva er forskjellen til nudisme... Nakenbading og -soling er naturisme. Mange bader uten badetøy rett og slett fordi det føles deilig eller fordi de ikke liker hvite striper. Helt enig i det, det skulle bare mangle!. Men naturisme er egentlig mye mer: selve kjernen i naturismen er å ha en naturlig forhold til egne og andres kropp, å oppleve nakenhet som en naturlig sak, ute i naturen, sol og sjø, i fellesskap - når forholdene egner seg til det. Naturismen fremhever selvrespekt og respekt for andre.

Naturisme har ingenting med sex å gjøre. De som mener noe annet har kommet på feil sted: hos oss er de ikke ønsket. Selvføgelig kan det være litt spennende å være ansikt til ansikt med noen av det motsatte kjønn, for første gang da, like mye for jenter som for gutter!. Men det venner en seg ganske raskt til. Mange gutter/menn er "redd" for å få en ereksjon. Dette er helt unødvendig. På en måte er en ereksjon ganske naturlig, ikke noe en skal skamme seg over. Men heller er det ikke noe å gå rundt med for å fremvise den. Naturisme er ikke ekshibisionisme!  

Hva er da nudisme? Nudisme er egentlig det engelske ordet for naturisme som er i bruk i USA. Likevel brukes det også i mange land i Europa for a henvise til en slags nakenhet for nakenhets skyld (noe som faktisk også er ganske vanlig i USA), ofte på en negativ måte. Et typisk bilde av nudisme er å dra til en kirke i nettoen, hvor også presten er naken. Eller kanskje være hjemme med venner hvor alle er naken. Likevel er grensene ikke alltid like tydelig og det finnes en del gråsoner.

Vi har et bredt syn på naturismen. Alle skal være velkommen, så lenge de oppfører seg i samsvar med våre og naturistens etikette.

Ta kontakt hvis du ønsker å bestille boken som ble utgitt i forbindelse med 50 års jubileum i 2013.

I Bergen er det innebading fra september til mai i Landåshallen

Badestrender finner du i lenken til venstre.

Mvh Arild Hauge, leder VNF