Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Naturistens etikette

En guide til hyggeligere naturistopplevelser!
Vi ønsker at at alle skal trives i naturistmiljøet. Men det kreves at alle respekterer naturistens etikette: her er noen enkle regler alle naturister og besøkerne av naturiststrender og områder skal holde seg til.

Først og fremst spør vi deg/dere til å ta hensyn til andre besøkerne og naturister. Bli ikke med i atferd som kan opfattes av andre som uønsket eller ubehagelig.

Vis hensyn
Vis alltid hensyn overfor andre personer, særlig barn. Respekter andre menneskers integritet.

Respekter andres privatliv
Stirring er ikke høflig. Mange kommer til strendene for å få en rolig stund alene og ønsker ikke å bli forstyrret. Det er OK å finne venner, men uhøflig å oppta en annen persons tid før du er ønsket velkommen.

Spør alltid før du tar fotografier
Selv på offentlige fristrender skal du spørre før du tar bilder. Det er ikke alle som ønsker å havne i andre privates fotoalbum. Foreldrene skal bestandig bli spurt før du tar bilder av barn. Snikkfotografering med mobilkameraer blir politianmeldt

Ingen sex
Nakenhet er en ting, men sex er en privat ting mellom to mennesker som skal utføres andre steder. Et godt rykte holder våre strender fri for dette.

Ta hånd om ditt eget søppel.
Ta alltid med deg en søplepose og ta gjerne mer med deg fra stranden enn du tok med deg til stranden. Ikke etterla sneiper!, vi har sett opp askebeger på flere steder.

Kom forberedt
Ta alltid med deg ditt eget handkle, ligge-underlag, solkrem, mat og fyrstikker o.l. Ikke forvent at andre deler dette med deg.

Respekter andres eiendom
Tyveri av andres eiendom er kriminellt. Gjenstander du finner returneres eieren eller til foreningen eller lokal politimyndighet.

Gjør det stille
Bruk høretelefoner på radio eller bærbart utstyr.

Snakk om vår etikette
Hvis noen ser ut til å ikke være klar over vår etikette, fortell dem om disse.