Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Vägbeskrivning till badet

 

Bara för att bada
Mer detaljerad beskrivning:
 
Om du cyklar eller kör bil följer du den lilla grusvägen. Vid infarten möts du av en vägbom som alltid är öppen när campingen är öppen. Fortsätt lugnt och försiktigt på den lilla grusvägen.

 
 
Du passerar ett par hus, på höger sida ligger en parkering. Nu svänger grusvägen vänster, fortsätt istället rakt på och sedan direkt tillhöger. Här ligger också en parkering.
Du behöver inte känna du måste ta av dig kläderna direkt vid parkeringen. Klä av dig om du vill, men gör bara som just du och din familj känner för. Ta ditt pick och pack och gå tillbaka dit där grusvägen svängde vänster.
 
Nu ser du sjön och badstranden - fortsätt rakt ned mot den. Bli inte förvånad om du möter spritt språngande nakna människor, för campingen är ju ändå en naturistcamping. Första gångerna kan det kännas lite ovant att möta en massa nakna människor som rör sig obehindrat inom området. Människorna hejar på dig som den naturligaste sak i världen och fortsätter dit de är på väg.
 
Fortsätt ned mot stranden och hitta en plats som känns bra för dig eller din familj. Det är likadant här nere vid stranden, du behöver inte klä av dig om du inte känner för det. Vi ser det som ett sätt för människor att pröva på naturismen på ett otvunget sätt.
 
Vi har sett familjer komma, där kanske bara en del i familjen klätt av sig första gången. Desto fler gånger de kommer desto mer kläder åker av. Det är roligt att se hur man gradvis tycker att det här med sola och bada naken är det naturligaste och skönaste sättet.
 
Vi har alla en viss blyghet att vara naken ihop med andra människor, men i den trevliga och avspända miljö som vi har vid vårt bad, släpper den känslan ganska fort. En del har kanske komplex för sin kropp. Då är ett naturistbad det bästa stället att åka till. I och med att man alla är nakna så ser man verkligen hur olika vi är. Det är inga perfekta kroppar här inte. De egna komplexen försvinner snabbt, det kan vi lova dig.
Tänk vad skönt att bara ligga där och njuta av det fina vädret. Kunna ta sig ett dopp utan att behöva krångla med att byta om eller ligga med blöta badkläder. Det är så skööönt. Pröva på du också!
 
 
Välkommen till Gustavsbergs camping - bara för att bada.
 
Foto: Robert Follbro.