Skandinavisches Naturistportal | FKK-Karte | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Tallparksbadet - Öregrund

Standort

Tallparksbadet - Öregrund
Schweden
60° 20' 9.6" N, 18° 25' 36.84" E
SE

Tallparksbadet was ein offizieller FKK-Strand gleich außerhalb Öregrund, ungefähr 1 Km Richtung west.

Der FKK-Strand was im Besitz der Gemeinde Östhammar und was auch von ihr betrieben.

Felsiger Strand, für kleinere Kinder nicht geeignet. Trinkwasser, Mülleimer und Toiletten sind vorhanden.

Vom Parkplatz sind es ungefähr 100 Meter zum Strand. Die nächste Bushaltestelle ist etwa 10 Gehminuten entfernt.

Der nächste Textil-Camping, C6 Sunnanö Camping, liegt gerade auf der andre Seite von Öregrund. Ein anderer Textil-Camping, C5 Gräsöbadens Family Camp, liegt gerade auf der enderen Seite vom See.

GPS location N 60.3360 E 18.4269

 

typeOfPlace:

Kommentare

Badet finns men i oktober förra året fattade Östhammars Kommun ett beslut att det skulle avvecklas. Textilarna har massor av mil kust i kommunen men nu vill kommunen ta de sista 200 metrarna av frihet från oss. Beslutet har inte förmedlats till oss som brukar använda det men någon "engagerad" kommunmedborgare har satt upp en skylt att det inte är ett nakenbad längre. Undrar om kommunen kommer att sända dit polisen då jag går dit och badar som vanligt? Östhammars Kommun är inget för naturliga människor.
Bild des Benutzers webmaster SNF

Det är inte förbjudet i Sverige att bada naken så länge ingen tar anstöt av det.

Jag kom dit på kvällen och ingen annan var där. Det fanns varken skyltar eller något annat som visade att det var ett nakenbad. Lite osäker på att det var rätt plats så passade jag på ändå. Det var lite folk som gick förbi badplatsen som bara var och promenerade genom skogen. Väldigt fin plats annars.

hej fins nakenbadet kvar i öregrund ?

Jag har idag 20150818 badat i Tallparken, Öregrund. Det är fortfarande nakenbad här.

Jag besökte badet första gången idag efter ett arbetspass på Forsmarks kärnkraftverk. Trotts att kalendern har gått in i september var det helt underbart att ligga naken i solnedgången och lyssna på vågskvalpet och njuta av den fantastiska utsikten. Och ja, nakenbadet finns absolut kvar

Platsen för nakenbad i Tallparken Öregrund fanns i alla fall kvar 2011 (har inte varit där i år) och jag kan inte tänka mig att den upphört. Den har funnits "i alla tider". Visserligen finns rykten i kommunen om att textilare tränger sig på för att komma längre bort från själva Tallparksbadet men vem bryr sig? De är oftast mer generade inför oss än vi naturister är för dom. Så nog finns det kvar och kommer så förbli.

Neuen Kommentar schreiben

Plain text

  • HTML - Zeilenumbrüche und Absätze werden automatisch erzeugt.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • Keine HTML-Tags erlaubt.
  • Internet- und E-Mail-Adressen werden automatisch umgewandelt.
Credentials (your e-mail address will not be shown publicly)
Your content will not appear on this site until your e-mail is verified.
Vennligst skriv inn en byline som består av minst 6 tegn. All posts associated with this e-mail address will carry this byline. Leave blank if you want to keep the byline already associated with this email address.