Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Välkommen!

Välkommen till NF Västkusten!

NFV ger en inblick i naturismens ljuvliga livsstil.

Få företeelser i vår tid torde vara så präglade av fördomar och vanföreställningar som den nakna människokroppen. Och ändå är den, i all sin skröplighet och samtidiga skönhet, något av det naturligaste som finns. Allt fler människor börjar också komma underfund med detta och ansluter sig till naturiströrelsen både här hemma och utomlands.

Vi naturister solar, badar, motionerar, leker och trivs nakna tillsammans när vädret och övriga omständigheter så tillåter. Utan att dra några konstlade gränser vid kön, ålder eller på annat sätt. Det gör vi, inte bara för att det känns skönt och naturligt, utan också för att det finns andra positiva värden förknippade med detta.

Nakenheten förstärker känslan av att människan är en del av den omgivande naturen. Detta stämmer till ro och avkoppling samt insikter. Utan kläder tonas sociala skillnader ned till förmån för en jämlik och demokratisk anda – i naket tillstånd kommer vi varandra närmare och upplever en spontan gemenskap.

I naturistmiljö kommer du att upptäcka att kroppens form och utseende betyder mindre än i andra sammanhang. Som naturist blir du värderad som människa. Det oblyga stirrande som ofta förekommer på badstränder (och som är en plåga för många) hör inte hemma inom naturismen.

Du är välkommen att besöka oss för att själv skapa dig en uppfattning. Vi tror inte att du kommer att ångra dig!

Naturistföreningen Västkusten är en familjeförening, som i gemenskap vill utöva och befrämja naturismens idéer. Detta mål uppnås genom den frihet, som naket umgänge utgör vid bad, lek, sport och friluftsliv i ren och hälsosam miljö. Under den kallare delen av året anordnar vi inomhusbad varje månad.

Intresserad av medlemskap? Då kan ni kontakta oss.