Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Sider

Naturell

Her var det stille. Er det noe liv på Kalvøya om dagen?

Absolut det er noe liv, i allefall de siste fridager, spesielt lørdag såklart. Det fine været kom litt bratt på så det er en del "dugnad"arbeid som gjenstår før stranden er helt i topp stand, men vi er så å si klare! I samme perioden var vi på et naturistkongress i Slettestrand i Danmark og nå er det vel offisielt: "Kropp er topp, naturisme er trenden for 2017!" :) Så dere som leser dette: sleng dere på, uten en tråd!

Alexander

Har lyst til å besøke Danmark i sommer.. Er det noen som kan anbefale en bra naturist camping?

Arve Gjellum

Har forsøkt å melde meg inn, men påmelding på nettet virket ikke. Andre forslag?

Fred Halvorsen

Hei,
Mener å erindre at ABNF for en tid tilbake arrangerte naturist/naken-vandring. Har dere planer om å arrangere dette på nytt? For eksempel i sommer...:-)

/Fred

*****

Ja, det stemmer og det er planen, blir ikke før i begynnelsen eller midten av august, vi har flere turmuligheter.

webmaster abnf

Til Kristin, ang The Well: ja vi har en god del erfaring, og det går helt ok. Det er valgfritt i alle bassenger og kulper, og badetøy er ikke tillatt i noen av de badstuer og dampbader. Det er mange som dropper alt av tøy, så det er helt uproblematisk. Bare i hovedbassenget (inne) er man nok i mindretallet uten tøy, men også der er det ikke noe problem, i allefall ikke mer enn man selv gjør av det. The Well er svært modig med sin "kontinentale" satsing, men vårt inntrykk er at det fungerer etter alle hensikter. Så absolutt verdt et besøk. Vi mener at søndager er de beste dager. Lørdager kan det være svært travelt, spesielt med tanke på tekstilfolk, hverdager er rolig, søndager er akkurat passe, og flertallet er nok hovedsakelig naken ja. Lykke til.

Kristin

Hei, noen som har erfaring med nakenhet på spaet "the well"?

Olle Gustafson

Hejsan!
beställt div böcker av er och fått order bekräf men det har inte kommit några?
Vad har hänt.
Beställningen la jag för ca 2mån sedan
//Olle

webmaster abnf

Det er vinter, Kalvøya er gjemt under en snøteppe, sola skinner, og .... det bades utenfor stranden, vårt eget lille hjørne med vintervelvære. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/vaer-og-uvaer/brrr-leendert-52-bader-... Vinter- og isbadere og andre interesserte velkommen, ta kontakt via 9264.8245.

 

webmaster abnf

Vi er nå klar for første badefest i sesongen, lørdag 31.10 på Landøya, da er det PLASK eller knep som gjelder! mer info finnes her! Husk medlemskort eller påmelding :)

webmaster abnf

Stem frem Bærums naturiststranden på Kalvøya som kommunens fineste friluftsområde NÅ

 

Bærum Natur- og Friluftsråd har, sammen med administrasjonen i Bærum kommune, utarbeidet et opplegg der publikum kan være med å stemme frem Bærums flotteste friluftsområde. "Norsk Friluftsliv", vil synliggjøre de valgte områdene for alle kommuner i Norge. Nå kan du stemme fram naturiststranden på Kalvøya!! Her er lenken, så kan du hake av på Kalvøya og i boksen "alternativt område" tilføye "naturiststranden på Kalvøya" gjerne med en begrunnelse  https://docs.google.com/…/1UmxdnQhDf2MOTdmvCG3Gh6b…/viewform

Gunnar

Hei! Blir det innebading 30. september? Er ikke det i høstferien? \\\\


ABNF: stemmer, ikke noe bading 30.09, det er nå fikset i 'hva skjer'. Bading fremover henger litt i det uvisse, desverre, fordi vi er nåpåkrevd å ha noen med livredningskursbevis tilstede. Ikke noe kursbevis --> ikke noe bading. Dette er veldig dumt, men vi må forholde oss til regelne. Det er ikke bare-bare å få det på plass heller, så vi får se.

ABNF : oppdatering: det med livredning er fikset, og dermed bading sikret i allefall for et år framover :)

webmaster abnf

Søndag 23.8 Naturiststranden på Kalvøya - en ren sommeridyll som oser ren naturistglede!, til tross for at det var godt over 200 mennesker innom stranda den dagen :) Stranden var rett og slett for lite! Desverre er det ikke bare gull alt som glimrer i sommersola. Følgende teksten har vi også lagt ut på vår facebook side https://www.facebook.com/abnf1

Det er ikke ofte at vi i ABNF er nødt å gå ut med en advarsel, og nei det gjelder ikke brennmåneter.

Vårt mål er å lage den perfekte naturistidyllen, hvor folk kan nytte naturen som de ble skapt, uten bekymringer! Vi tror vi har kommet veldig langt, aldri før har vi sett så mange hyggelige mennesker, nye naturister, unge mennesker, barn som leker i vannkanten. Området oser ro og fred til tross for at så mange mennesker er innom. Folk møter gamle bekjennter, og lager nye vennskaper. De som vil ha ro uten å må spørre om det får det. Slik skal det være, og det finnes ikke et bedre og allsidig naturist miljø enn her på Kalvøya. Vi håper at mange gjennkjenner seg i det.

Alt virker helt topp. Eller... Desverre er det alltid noen skjærer i sjøen, og baksiden av populæriteten og flere og flere yngre mennesker har en bakside. Råtne eppler vil mange si. Mennesker som utnytter idyllen til hensikter som vi og dere kunne være foruten. I ABNF har vi i år fått flere bekymringsmeldinger fra folk på Huk (!) om lumske elementer og plagsomme innpåslitne personer. At folk dit klager sin nødt til oss sier nok litt! Desverre har en del av disse elementer også funnet veien til Kalvøya, eller pendler fram og
tilbake, for å få napp for å si det rett ut. Det er ikke mange slike heldigvis, men man trenger bare en for å forstyrre hele idyllen. Det MÅ være mulig å få ro uten å måtte be om det.

Siste søndag, da vi tatt ovenstående bildet, har det vært desverre en svært uheldig episode med en slik innpåslitne og sleip idiot, en som skader direkte det trygge miljøet vi har opparbeidet og det veldig mange setter stor pris på. Det som virket som en hyggelig samtale mellom to mennesker i begynnelsen utartet i noe helt annet etterhvert og har resultert i mye stress for kvinnen i saken. Også hun har nå lagt ut en advarsel på facebook. Det er ikke småsaker det er snakk om, og det er noe vi som forening ikke kan finne oss i. Det er høyt under taket men vi skal ALDRI akseptere at noen prøver å utnytte idyllen vår til stor ulempe for andre naturister. Naturiststranden er ikke en sjekkearena.

Selv om det er fristende skal vi ikke gå så langt å uthenge vedkommende og noen få andre (bare få, heldigvis!) i samme kategori. Meningen er heller ikke å skremme dere naturister fra å besøke naturiststranden på Kalvøya. Det er helt unødvendig, det er en av de tryggeste strender i et veldig stort område. Men vi vil advare dere. Bruk sunnfornuft, være obs på eventuelle "kontaktsøkende", og være forsiktig med de som man ikke kjenner til. Og hvis man lurer på noe eller ved tilfellet legger merke til noe, ta gjerne kontakt, direkte eller via 9264.8245. Vi tar slike saker veldig seriøs, og jobber for deres trygghet. Vi nøler ikke å ta grep hvis vi kan. Vi håper at dere har forståelse for at vi går ut med en slik advarsel, selv om vi ikke liker det.

Når dette er sagt, så håper vi at vi kan fortsette med å nytte naturistidyllen som før, akkurat som vi ønsker det, og som det skal være!

Velkommen

webmaster abnf

Tsja det med klær i naturistsammenheng og -omgivelser er etter vår mening i ABNF litt av en uting og ukultur. Når den først finner fotfeste er det vanskelig å gjøre noe med det, det blir liksom en vane. Desverre. Så på mange måter deler vi nok ditt ønske, Irene. Men vi vet at også mange mener at folk må bare bestemme selv. Noe annet er de som er påkledd og har bare å glane som hensikt.

Ute på Kalvøya er dette derimot et nesten ukjent fenomen.Vi legger ALT til rette for at det skal være naturlig og en selvfølge at man er mest mulig uten klær/tøy, og det funger. Det handler om holdninger, og man MÅ jobbe for det. Selvsagt kan man ikke helt sammenligne fristrendene på Huk og Kalvøya, men når vi vet at det flere naturister på disse to strender på en (1) fin sommerdag enn på alt annet av "fri/naturist"strender og områder i Norge gjennom en hel sommer, så kan man ikke bare fraskrive ansvaret.

(Nye) landsmenn som holder tøyet på kan man teknisk sett ikke bortvise, det stemmer, men på Kalvøya peker vi konsekvent på at "det finnes mange andre fine tekstilstrender, og om de heller ikke vil benytte disse." Og vi har fortsatt til gode en som ikke tar hintet, og uten at vi skal få ufine kommentarer tilbake for det.

Lykke til, Asker og Bærum naturistforening

Svein-Tore Andersen

Til Irene om HUK

En Fristrand er nettopp det, fri. Fri til å bade og sole deg som du vil .
Oslo kommune har ikke opprettet en naturiststrand, men en fristrand.
Det betyr at man kan ikke nekte noen å være påkledt med loven i hånd, dessverre.
Jeg synes uansett vi skal si fra til dem og be dem gå. Men vi har ikke lov å stoppe noen eller kaste ut noen pga. klær.

Men er vi flere naturister som sier fra så må det da være ubehagelig å sitte med klær på?

Foto bør vi også påpeke , men også det er i grenseland siden det er et offentlig sted så kan man ta et oversiktsbilde. Klipper fra ung.no /// http://www.ung.no/oss/lovogrett/117048.html
[moderator: for å holde gjesteboka ryddig er hele sitatet erstattet med lenken til kilden]

Irene Gusdal

Denne sommeren har det vært et problem at flere "nye landsmenn" sitter på HUK nudiststrand, med klær på og tar bilder .. Skulle ønske det var SKILT ved ALLE INNGANGER som ga klar beskjed om at klær ikke var tillatt. Det hadde gjort det lettere for andre og "si fra", istedenfor så har det vært mange konflikter og mye ufine kommentarer, mot de som sier fra. Det er tross alt en strand 100 meter bort hvor de kan være med klær på. Kom akkurat fra Kroatia, der har de vakter som påser at alle kler av seg, akkurat for ikke å bli belemret med denne problematikken. Kan ikke forstå at de ikke er mulig å TA EN BESLUTNING om at klær IKKE ER TILLATT ... (hørte en av brukerene si at lovverket var slik at man "kunne" kle av seg, ikke at man måtte, da får man jo slike konflikter..)

webmaster abnf
alexander

Da har jeg fått besøkt stranden på Kalvøya for første gang..
For ei topp strand.. :-)
Så deilig sand og så lunt og fint den ligger... Dette gjentas. ..

webmaster abnf

:-)

abnfmedl971

Det er all grunn til å gi honnør til foreningens leder som gjør sitt ytterste for at badestranden på Kalvøya skal være ren og ryddig, for alle som benytter den når solen skinner. Søndag formiddag var han i full sving med å rake sandstranden, rydde etterlatt søppel og cigarettsneiper. Videre sammen med andre ildsjeler sørget for salg av grillmat og drikke.
Takk for alt dere gjør for at vi som medlemmer og ikke minst alle som ikke er medlemmer skal få en hyggelig opplevelse på stranden. Håper mange ser verdien av den frivillige innsats som legges ned, og melder seg inn i foreningen.
SG

webmaster abnf

Ingenting over og ingenting ved siden, naturiststranden på Kalvøya!

alexander

Maser litt igjen jeg...
Har ikke besøkt stranden enda.. Og trenger da en adresse/gps koordinater...
(Og så lurer jeg på når grillene tennes...)
Gleder meg til å besøke stranden, ble så godt mottatt på innebadet i vinter....

alexander

Takk for svar.. Håper at det kanskje det var noen som møttes et sted det ikke nødvendigvis var vann også...

webmaster abnf

Nakenyoga er vel det Harald Rønneberg er spesialist på? :-) Nakenvandring i seg selv er en trend, men det er ikke vanskeligere enn å kaste klærne og å gå! Nettavisen hadde en artikkel om "ferie-nakentrenden som herjer".

~ Lykke til, her er et bilde fra avis-artikkelen til inspirasjon:

           Bilde fra akamaihd.net

alexander

Leste igjennom en del av gjesteboka...
Da kom jeg over noen innlegg med både nakenyoga og nakenvandring...
Er dette noe som eksisterer..?
Evt hvor og når...
Har nakenvandret noen sene kvelder (for å være diskré. ..)
Og det er jo så deilig... Håper å kunne bli med en gruppe på dette...

alexander

Webmaster, er det noe "agenda"? En når begynner det??

webmaster abnf

Folkens, nå ser det ut at den ENDELIG kommer, nå det varsles det mye sol og temperaturer godt over 20gr for uka og helgen som kommer! Tror det eller ei. Husk, "kropp er topp" så det er bare å hive seg ut. Velkommen til Kalvøya og ABNF!

(Alexander: ja, det skal vi gjøre. Ny dato er 5.7, en måned senere enn vanlig....)

 

alexander

Hei er det mulig å få den nye grillfest datoen på mail??
I tilfelle jeg ikke er inne å sjekker i tide..:-)

webmaster abnf

Folkens, da kan vi vel melde sommersesongen for åpnet!, vi ser at folk begynner å komme til stranden, men det flotte sommervær lar fortsatt vente på seg, desverre. Derfor er vi desverre nødt å flytte åpningen med grillfest til en ny dato som bestemmes fortløpende.

Vannet begynner å bli brukbar, ca 17gr nå, vi har nå to store badebrygger. Alt ligger til rette for dere!! Så kom deg ut, og nyt det gode livet på Kalvøya, uten en tråd!


Arne: ja, men vi venter på ordentlig godvær, så vi får se. Tar det litt på sparken senere i sesongen.

sandvika

Stranden på kadettangen kommer til å være stengt i sommer i år. Kan dette bidra til flere besøkende på naturiststranden vår? Gjenstår å se men det ville vært flott!

Arne

Hei
Har ABNF planer om å arrangere flere organiserte nakenvandringer? Er medlem av MNF men lurer på hva dere har av slike arrangementer hos dere.
Er det eventuelt noen som vet om områder som egner seg bra? Har selv hytte på fjellet, men det er mye triveligere og mere avslappende å dra med likesinnede.

Anne og Ola Grøsland

Vi er påmelde på tur til Spa Zuiver midt i mars og gler oss storleg. Flybillettane er betalte. Til nå veit vi ikkje meir. Kor mange blir vi? Skal vi betale hotellet før vi reiser?

Mvh Ola og Anne

ny naturist

Var for første gang på innebading i dag...
og det frister til gjentagelse...
Håper jeg får anledning på lørdag....

webmaster abnf

Teksten og bildet sier vel nok i seg selv.... :)  Og enda bedre (sjekk kalenderen), lørdag 28.2 er det igjen lørdagsbadefest med SoundsofSpa badstue på Landøya, kl. 17.30. Jammen så bra ++ bare for medlemmer og gjester! Bli medlem nå (vi prøver å følge opp nye innmeldinger så godt vi kan)

Ny naturist

Hei, jeg har akkurat meldt meg inn i en forening... Men ikke mottatt noen papirer på dette... Hvordan gjør jeg det med innebadingen i morgen da?
Jeg har en bekreftende epost med medlemsnr på...

Trygve Bauge

I'm working on a list of Icebathing clubs in Norway & elsewhere. If you know a club that ought to be listed please post it as a comment to this link:
https://www.facebook.com/notes/norsk-isbade-klubb-norsk-isbadeklubb-the-...

webmaster abnf

webmaster abnf

Vi fant denne på answers.yahoo.com, og kunne ikke ha sagt det bedre - det er heller ikke noe tvil om at har man først bestemmt seg for å oppleve hvordan det er å bade (og sole seg) naken, så er naturiststranden på Kalvøya absolutt stedet å prøve seg:

"It is indescribable how amazingly comfortable it feels to swim nude. It's certainly not sexual, but it is very sensual because you can feel the water's silky touch as it glides across every square inch of skin. And when you get out of the water, towel or not you can air dry within a few minutes.

Wearing any sort of swimwear imposes a tight, binding garment that gets saturated with water and just clings with it. You can't feel the water's flow on those clothed areas; you just feel wet. And when you get out of the water, you're wearing a wet, cold, clingy, tight thing that feels like an octopus wrapped around you until it finally dries a couple hours later. Swimsuits do nothing to keep you warmer or cooler, or wetter or drier. All they do is preserve a person's sense of shame and embarrassment about their body and its parts.


 

 

 

 

 

 

 

 

Being nude for swimming is the most natural thing in the world and is incredibly freeing and liberating to do. The mental/emotional comfort is amazing as well. Taking that big step through the fears and going skinnydipping for that first time is a combination of exhilaration as you overcome all those fears and phobias you were always taught to feel about nudity plus as you feel how incredibly natural and comfortable it feels, and a sense of almost anger that you couldn't try it years ago because family and society raised you to feel such ridiculous phobias about simply wearing nothing, especially for something like swimming where clothes make absolutely no sense. As much as it's shameful that society has criminalized the nude body, it's even more shameful that such criminalization of nudity has been extended to nearly every beach in the world where clothing makes as much sense as nudity would make at the north pole"

Jahn & Hege

Enig, Kalvoya er den reneste naturistidyll, ikke bare området men også folk og miljøet, mange yngre mennesker. Nesten vanskelig å tro at det er mulig! Er der ofte og gleder oss hver gang. Foreningen gjør en kjempeinnsats, virkelig på tide å bli medlem!

Det er vel uunngåelig at er det noen (heldigvis få!) "apekatter", folk som har er usedvanlig stor behøv for oppmerksomhet og kontakt, disse er egentlig ganske irriterende og langt fra så hyggelig som det kanskje virker vet første øyekast. Det er å være litt obs (de tre som man kunne være foruten er 'gutten' med kajakk, en med veldig langt mørkthår og en med langt grå skjegg, det skal ikke være noen tvil om dette trioet uff).

Anja, Sofie

Håper turen var vellykket, vi hadde gjerne vært med men var bortreist, kanskje en annen gang? :) Nå er vi tilbake på Kalvøya, så deilig og vakker det er! Line, ja kanskje vi sees, det er MANGE hyggelige mennesker her.

webmaster abnf

Hvis dette videoklippet ikke skal friste (noen av) dere å bli med på (naken)vanding og bading, vet vi ikke! Dato er lørd 19.7, vi har tenkt en gruppe av ca 6-10p, ca 50/50, 2 par har allerede meldt sin interesse, så nøl ikke, dette kan bli en kjempeopplevelse. Her er mer info. Hilsen, ABNF!

line

hei anja og sofie :) Tror vi så dere, si hei neste gang da vel, kommer i morgen :)

To venninner :)

Anja, Sofie

Hei, vi er to jenter som har vært noen ganger på Huk før vi leste artikkelen i Aftenposten om Kalvøya og nå blitt helt hekta på naturiststranden deres, her er det ikke så masete og stressede, og veldig fint, helt utrolig egentlig. Vi lurte om det finnes en kost eller noe annet for å fjerne skitt fra stupebryggen?


Svar fra ABNF: Takk for hyggelig innlegg og tilbakemelding. Nå er en kost og bøtte på plass på bryggen, slik at de som bruker bryggen kan enkelt rense den for skitt når det skulle være nødvendig!

kerstin jernberg

hej

Vi är medlemmaR FR Sverige OCH SKA BESÖKA Oslo I SOMMAR, VI SKULLE VILJA BADA NAKET OCH NU UNDRAR VI; HUR HITTAR VI UT TILL ER?

Med vänlig hälsning kERSTIN o bERT


Svar fra ABNF:

Sjekk denne lenken, zoom-in på kartet, naturiststranden på Kalvøya finnes der hvor den gule prikken er. Fra Oslo, her er kjøreruten http://kart.gulesider.no/m/YWAII  parker ved punkt B, derfra er det ca 10min å gå, over brua, så til venstre, følg grusstien og holdt til venstre til dere kommer til stranden (sjekk kartet på første lenken)

webmaster abnf

NTB har vært på besøk på Kalvøya og artikkelen har nå kommet ut i Aftenposten Reise og Stavanger Aftenblad, "Stor sommerguide: her kan du kle av deg alt", det har blitt flotte bilder og fin tekst som innbyder til å kaste klærne, hoppe ut i det, og hvis du ikke er det enda, å bli medlem - i ABNF selvsagt :)http://reise.aftenposten.no/reise/Badesommer-med-baken-bar-68992.html#.U...

abnfmedl930

Hei
Vi har tenkt oss til Kroatia i sommer er det noen som har vært på Naturist camp Ulika i nærheten av Porec. Eller er det noen som vil anbefale en annen plass
Mvh
Medlem 930


Svar fra ABNF:

Kan bare anbefale Ulika! "Bedre" enn Koversada eller Valalta som begge er i nærheten, og havet er akkurat det samme selvsagt. Ulika har et stort svømmebasseng (som Koversada ikke har), og man kan være naken hvor som helst (som man ikke kan på Valalta heller ikke Koversada). Valalta og Koversada er  veldig stor og har litt mindre campingpreg enn Ulika. Valget er egentlig enkelt: Ulika! :) Ha en fin ferie!

webmaster abnf

Været er veldig skiftende for tiden, og stemmer ikke helt overens med varslingen, så det med sommersesongåpningen og grillfesten er ikke helt bestemmt enda, men avgjøres senest i kveld eller lørdag morges. Melding legges ut på nettet, og sendes per epost/sms.

Nytt medlem

Hei!

Jeg er nytt medlem i naturistforeningen. Blir det grillfest den 15.06 eller 22.06? Har prøvd å logge meg inn på medlemssonen, men jeg gjør noe feil tydeligvis. Hvor blir endelig dato lagt ut?
Liker meg godt på den flotte stranden. Det er helt supert!

Hilsen vestlending:)

Gjest

Synd det med issalg, har dessverre ikke vært på kalvøya på en stund, husker det var veldig fint å ikke måtte traske helt til kiosken. Kommer garantert til å besøke kalvøya en gang i sommer. Det er sikkert fullt nå i disse fine sommerdagene.

gjest

Lurer på om det blir issalg i år?


Svar fra ABNF:

Hei, nei det med issalg er for lengst en saga bløtt. For en del år siden var det roklubbene som drev kiosken og fikk lov å drive med løssalg av iskrem på øya, de hadde Diplom is. Så kom det "falske" isselgere med Henning Olsen, og det ble så mye rot at kommunen sa stopp. Nå er det bare salg fra den kiosken ved brua og, om sommeren, ved den store stranden på vestsiden av øya (Solbukta). Det er heller ikke roklubben som driver kiosken. Vi skulle veldig gjerne ha hatt issalg rett ved naturiststranden, hvis bare noen ganger om dagen, men det lar seg ikke gjøre, særlig ikke fordi vi ikke har elektra ved stranden. Løssalg som før er helt uaktuelt. Hvis noen har gode ideer er det bare å skrive det ned her!  Hilsen, ABNF

 

Montalivet

Se vårt innlegg lenger nede vedr. oppfordring om å reise til Montalivet. Vi er der 2. og 3. uke i juli.
Dersom andre barnefamilier vil avtale tid og sted for "norsktreff" for barna, kan vi kontaktes på: juli2014montalivet@gmail.com

webmaster abnf

Til T & T :

"Hadde det vært en idè med en annen organisering av Norsk naturisme på internett og i sosiale medier ?"

Ja dette er en god debattsak og tema. På siste årsmøte i NNF for noen uker siden hadde vi en forelesing av en media/kommunikasjonsrådgiver, og han var nok inn på litt av det samme... Dagens løsning gjenspeiler vel måten bevegelsen er organisert og fungerer, litt av 'hver for seg'...  Samlet sett har vi ganske mange nettsider, men det spurs hvor effektiv vi er i å kommunisere vårt budskap. Dette er spesielt viktig med tanke at de allerfleste finner ut om naturistforeningene, -mulighetene og -tilbud  via internettet. Nettløsningen foreningene og NNF har for tiden ser nok fin ut og er sikkert nok greit for de som kjenner til bevegelsen eller er medlem. Men, som dere sier, hva med alle andre som ønsker å finne ut mer? Kanskje det hadde vært best at NNF sine sider ble forbedret på en måte som dere beskriver, samt at alle foreninger får 3 sider : "om foreningen", "tilbud/aktuelt", "ellers", samt kalenderinnlegg. Samme oppsett for alle. Litt på lik linje med måten NNYTT er bygget opp. Vi ser at de fleste foreninger sliter med å holde sine nettsider vedlike eller å utnyte de muligheter systemet bak portalen (Drupal) har.  En forenklet struktur vil bli mye lettere å forholde seg til for alle foreninger. Mer informasjon / debattsider osv samlet rett under NNF øker sansynligvis bruken og synligheten. Men som sagt, akkurat nå er trenden fortsatt den motsatte. Kanskje temaet kan tas opp i NNYTT en gang om høsten!  Mvh, ABNF

 

Montalivet

Vi er en familie med barn (4-8år) som reiser til Montalivet andre uke i juli. Da er det ekstra hyggelig om barna treffer andre barn som prater norsk. Oppfordringen er herved formidlet... :-)
www.chm-montalivet.com


Montalivet er et veldig flott valg, det er ren INF camping med lang historie, det var stedet hvor INF ble stiftet i 1953 og hvor 60års jubileumet ble feiret i fjor. Stedet er også ganske stor, så det er ikke lett å finne andre nordmenn, det vil ikke være sååå mange av de heller.

Men det du kan gjøre er å sende akkurat samme tekst med epost eller mobilnr til NNYTT, fristen har ikke helt gått ut (den er like etter påske), og det er sikkert litt plass til overs! Lykke til! ABNF

T og T

Hadde det vært en idè med en annen organisering av Norsk naturisme på internett og i sosiale medier ?

Et mere "heldekkende" konsept, kanskje iform av en nettside med informasjon, dikusjonsforum, og egentlig alt de forskjellige sidene har, men som en slags hovedside for alle naturister i landet, med mål om å nå frem til alle, ikke bare eksempelvis naturister og potensielle "nybegynnere" i den spesifike kommunen/området til den og den foreningen.

Det er nok mange personer rundt omkring i kongeriket som man ikke når fram til av ymse årsaker. Geografien og klimaet får man selvsagt gjort lite med, men jeg tenker at slik strukturen er i dag, med mange lokale foreninger med hver sine nettsider, forum etc. så når man ihvertfall ikke fram til disse. Jeg tror det skal mye til for at en person som f.eks sitter på mørekysten vil oppsøke sidene til Asker og bærum eller Oslo naturistforening for å finne ut mer om naturisme og naturisme i Norge.

Klimaet, til dels geografien (Lange avstander til store naturiststrender(steder) for enkelte), en del kulturelle ting og annet gjør det til tider utfordrende nok å praktisere naturisme i Norge. Jeg er helt sikker på at en større side/forum vil være meget hensiktsmessig.

Hvilke tanker har andre om dette ?

Naturistpar

webmaster abnf

Til Christian:  akkurat nå har vi sluttet med Hundsund Bad, en full redegjørelse for hva som har endret seg og hva er planen framover publiseres i Naturist-Nytt #1 som kommer med posten om noen uker. Foreningen har tatt en pause med søndagsbadet denne våren og kommer, forhåpentlig!, tilbake med et nytt tilbud etter sommeren.

Til T: det må vi se på, og skal se på. I år har vi ventet med tilsending av kontingentgiroer og medlemspass/merker pga av INF merker har vært forsinket. Noe har gått feil i forsending mellom INF og NNF. Nå skal de ha kommet fram til oss, og dermed skal alt komme på plass. Vi beklager, men alt kommer :)

Christian

hei, lurer også på innebading på Hundsund. Fins tilbudet fortsatt? Og hvilke søndager? ser bare Landøya onsdager (og det er litt langt unna Oslo, synes jeg).

T

Hva skjer med innmeldinger ? Meldte meg inn i starten av Desember men ikke hørt noe mer

29årmann

Hei
Noen som kan si sånn ca hvor mange som er på landøya på onsdager? Vurderer å ta min naturist-debut der( hvis jeg ikke blir for nervøs):) Kommer folk flest en og en eller er det mye vennegjenger og par?


Hei, bare velkommen, det er ikke noe spesielt annerledes enn på et vanlig svømmebasseng, bortsett fra badetøyet. Folk kommer først og fremst for å svømme og trene. Antallet varierer mellom 10 og 20?

Thomas

Hei, er det slutt på søndagene på Hundsund bad? Ser slik ut på siden her...

Samuel

Har prøvd å melde meg inn to ganger men har ikke fått noe respons i det hele tatt. Er foreningen nedlagt?

Nei tvert imot ... men noen ganger tar det litt mer tid....

webmaster abnf

Asker og Bærum naturistforening ønsker alle sine medlemmer og naturistvenner - gamle og nye - et godt nytt naturistår 2014. Vi satser på mange solfylte dager, uten en tråd, og med nye venner, akkurat slik vi trives best. Vi sees igjen i 2014! Hilsen, ABNF

(ps, bildet er lånt fra Croiisere-Med: naturist cruiser på en seilbåt langs franske kysten i Middelhavet, anbefales! http://www.croisiere-med.com/en/#!)


 

Bademann

Er det bading på hundsund i dag?

webmaster abnf

Formiddag 22.12.2013 på Kalvøya, vi går igjen mot lysere tider, og uten is og snø er det bare å fortsett badingene som aldri før! Hver søndag kl. 11 :)

webmaster abnf

1) Nakenyoga... langt fra bare i USA men neppe i Norge nei med mindre man holder seg for seg selv da... kanskje spørsmålet må rettes mot yogaforbundet isteden? Det samme gjelder f.e. nakenvandringer, er dette noe først og fremst for naturistbevegelsen eller for DNT. Naking f.e. som trend kom fra DNT-Ung... Bare en tankegang... :)
2) Selina: sendt epost
3) Mann42 : ja bare møtt opp på Landøya, tom uke 51 (2 ganger til)

jan

Hei!

Vet noen litt om naken yoga ? Er det bare i USA?
Hilsen,

Jan

Selina

Hei, kan jeg melde meg inn ved oppmøte på hunsund i morgen eller neste gang eller må jeg være innmeldt fra før for å kunne komme? Selina

Mann 42

Hei, er det bading på Landøya til onsdag?
Jeg er ikke medlem, men hvis jeg skjønte riktig går det greit å bli med et par ganger før man blir medlem?

webmaster abnf

Nå tar vi naturistbadeopplevelsen til enda nye høyder med "Sounds of Spa", på Hundsund i morgen søndag 24.11 og i desember, 8.12: en av de badstuene blir vår egen meditasjonsspa, med lys og flott spamusikk. Har du spa-glade venner? Ta de med, nå er det deres sjanse!!  Mer info om Hundsund finner du her...

 

abnfmedl930

Abnfmedlem 930
Vi har en liten utgave av en gapahuk med bunn, kanskje 1,3 meter dyp. Det er en stor fordel med bunn for da blåser den ikke avgårde, fungerer kjempefint så sant ikke vind og sol kommer fra samme kant. Kjøpt i Tyskland for 2-300 kr. Så den på Rosenfelder Strand, et fantastisk naturistområde.

abnfmedl430
Bjørn

Hei
På gran canari var vi på naturiststrand, og der så vi mange som hadde liggeunderlag som så ut som telt uten tak. Bunn og vegg . ca 3x3 meter og en høyde på ca30-50 cm.Er det noen som vet hvor dette kan kjøpes

T

Hallois ?

Jeg ser dere starter opp med innebading på Hunsund nå på søndag den 22 ! Knall !

Spørsmålet mitt er om det er muligheter for meg som ikke-medlem å komme og teste dette ut (Aldri vært der før)

har tidligere vært medlem men grunnet flytting til andre kanter av landet og lengre opphold utenlands opphørte jeg det medlemskapet for noen år siden, men melder meg gjerne inn igjen om det er det som må til :)

webmaster abnf

Velkommen til min verden - uten en tråd og under vann....

webmaster abnf

Til "Sol": kanskje enda bedre da, då får vi hele ungdomsalderen med i en gang.... ;-)

Sol

Flott og morsom reportasje, men skulle tro at reporteren var 14 og ikke 23 :-)

webmaster abnf

Hør på gjengen fra NRK P3Sommer (lenk nedenfor), fordi siste mandag 5.8 tatt deres leder i ABNF radioreporter Line fra NRK P3 med til naturiststranden. Og når Line skal prøve seg på noe nytt, da blir det skikkelig morsomt og kjempebra!

Og hvis en 23årig radoreporter med lilla hår klarer å kaste alle klærne live på radio, så må det være mulig for alle - uansett alder - å komme seg over terskelen, og nytte naturismens frihetsfølelse :-) 

Her er lenken til programmet (ca 15min med musikk imellom) :

webmaster abnf

Hei T, takk for reisetips  .... selv om siste innlegget ditt kunne ha vært en beskrivelse av Kalvøya hehe.  Men sjøen ved Cabo da Gata er nok en hakk finere, bl.a. bildet nedenfor, det skal vi ikke nekte for! 

T

Reisetips !

Det er i tillegg verdt å vite at stemningen på strendene er særdeles avslappet og laidback. Stranden består av alle slags mennesker, mange barnefamilier tar turen dit noe som helt sikkert kan forklares i den ufattelig barnevennlige stranden.
Det er ellers en god del par og kort forklart alle slags folk på stranda.

Reglene som gjelder på stranda er fred og harmoni, støynivået er utrolig lavt og det virker som denne regelen er noe alle kommer hit for å praktisere, veldig bra.

Den som tar turen vil ganske enkelt ikke angre, jeg tør nesten si det slik at om noen tar turen og angrer skal jeg betale det vedkomne betalte for turen.

T

Reisetips !

Hei ! Vil bare komme med et reisetips utenom det vanlige for alle som er glad i sol og bading uten en tråd !

Har akkurat kommet hjem etter 14 dager i Spania, vi er et par hvor begge er 30 år hvor hun for første gang prøvde seg som naturist, det startet med et nakenbad sent på kvelden når ingen var på stranda og på slutten av ferien var vi begge på den mest befolkede naturiststranden uten å tenke noe videre over det.

Stedet jeg på det aller varmeste vil anbefale er et lite kjent turistområde som er mere populært blant Spanjoler enn resten av Europa/skandinavia, og muligens er det enda mindre kjent blant i naturistmiljøer rundt omkring, men det gjør det på ingen måte noe dårligere av den grunn.

Det er snakk om Almeriakysten og Cabo de Gata. Cabo de Gata er i utgangspunktet et vernet naturreservat som strekker seg fra byen Almeria (På størrelse med Trondheim) som ligger 2 timer øst for Malaga og opp til en liten kystby ved navn Carboneras (Like sør for Vera som kanskje er noe mer kjent blant naturister)

Området vi forelsket oss i lå rundt kystbyen San Jose (Ca en 20 minutters kjøring fra Almeria), strendene er som tatt ut ifra en drøm med ren sand både på land og i vann, i tillegg er det nesten i overkant langgrunt (Spesielt når fjære) og dermed veldig barnevennlig.

Man kjører fra San Jose opp en liten grusvei (Det er godt skiltet hele veien) og parkerer bilen ved den stranda man har lyst til å besøke. Her har man godt besøkte Playa de Monsul (Stranden hvor bl.a Indiana Jones ble spilt inn (!), Playa de Genoveses (En enorm strand), og Playa de Barronal ( Samt flere andre mindre strender) , sistnevnte strand (Barronal) er den mest anerkjente naturiststranden (Naturisme praktiseres på alle strendene og det er en god mix overalt, ingen ser ut til å bry seg hva andre gjør)

Det som for min og vår del gjorde dette til noe ekstraordinært var muligheten til å bare spasere naken langs vannkanten, rundt neste klippe, til neste lille strand, det er små laguner og strender langs hele kystlinja og på de mindre kjente strendene og lagunene som ligger imellom de store strendene er det få folk men bortimot 100 prosent naturisme.

Strendene er ville, landskapene irundt er helt fantastiske og det var veldig populært med snorkling rundt områdene strendene lå.

Hele Cabo De Gata består av strender og laguner hvor naturisme praktiseres, unntaket er bystrendene eksempelvis i San Jose og de andre byene oppover kysten. Opp til enden av Cabo de Gata bruker man ca en time på motorveien fra Almeria, her har man store og fantastiske Playa De Los Muertos (De dødes strand) som man må gå ned og opp en liten fjelltur for å komme seg til, men den som gjør det vil på ingen måte angre, imidlertid er stranda her mere steinete, og strendene rundt San Jose er anerkjent som de fineste strendene i Spania, og når man har vært der betviler man ikke dette et sekund.

Playa De Barronal er en strand med veldig mange mennesker og sikkert 90 prosent naturister, foretrekker man litt mindre folk er det bare å svømme/gå/vasse, alt ettersom hva man ønsker til nabolagunen/stranda og det vil være mindre folk men absolutt like bra forhold for bading og soling.

Totalt en helt magisk ferie, og jeg har tidligere feriert ved Playa Vera og div andre naturist-resorts i Europa, men både jeg og samboeren min har allerede gått i gang med å planlegge neste års ferie: Cabo de Gata !

Det er hoteller stort sett over hele kysten, selv bodde vi i Aguadulce, like vest for Almeria, en smule langt å kjøre hver dag og neste gang vil vi nok finne et sted nærmere å bo, men alt i alt var kjøringen og tiden det tok virkelig verdt det !

webmaster abnf

Hei, husk å sjekke facebooksiden vår :-) Der er der vi legger ut mye interessant.  "Gutt" jeg tror du har bare dårlig timing, I går i finværet var det ganske flere. Men det går opp og ned, og betyr jo ingenting så lenge alle trives. Lykke til

Gutt

Navnet meg endelig opp for en tur idag.. Det var ikke noe kleint og ingen stirret eller noe Sånt det var bare deilig :) trist at det ikke er så mange unge men skal ta meg en tur igjen en gang :)

Par 30

Hei, par 36 og 38 ønsker en tur onsdag 31 juli fra morgen av. Håper på en fin dag :-)

Gutt

Noen som vil bli med tur til kalvøya imorgen?

Unggutt

Hei Jan! Jeg kan godt! Når kan du?

Jan

Jeg var på vei i går. Gikk bort til stranda alene, men snudde rett før. Følte dette ble litt klient alene. Hjelper ikke akkurat på at jeg er litt sjenert heller. Er det noen som vil slå følge med meg en av de nærmeste dagene.

webmaster abnf

Hei Jan, Unggutt, nei det er ikke rart i det hele tatt, bare kom, finn deg en plass, ta en svømmetur, og nytt sommeren!

Hei Line : så gøy, snakket med dere for en uke siden, det var hyggelig. Gjerne ta med flere, kanskje vi må begynne å sette opp noen skilt på andre side av øya cool

Hei Sol, vet ikke hvilken aldersgruppe du tenker på eller selv tilhører, men forholdsvis er det ganske mange i ca 20-30 års aldersgruppen, særlig nå¨med det finværet vi har hatt i det siste, men det varierer nok en del med dagen. Et flertall blir det aldri men det er ikke helt så rart og hva hadde du forventet?....

Lykke til alle sammen, nytt godværet så lenge det holder!

Jan

Det høres veldig befriende ut da. Føler imidlertid det ville blitt rart å bare troppe opp der på stranden alene. Dessuten er jeg litt sjenert. Er det noen som vil bli med meg en dag.

Jente22

Jeg og en vennine har nå vært flere ganger på naturistranden, vi har blitt helt hekta og skal prøve å få med flere venner fra andre siden av Kalvøya hihi. Kommer nok igjen i morgen forhåpentligvis. Hilse, Line

oskar

Idag var det omtrent 25% damer på Kalvøya, 60% menn over 50 år (gjennomsnittlig), resten yngre menn, kanskje på tide å gjøre noe for å øke antall damer og yngre besøkere?

Sol

Er det issalg på stranda i år?


Svar fra ABNF:  nei, nå er det bare de (nye) som driver kiosken som får selge is på øya, og de går ikke rundt. For noen år siden ble det mye bråk med falske isselgere fra konkurrenten, så nå er det slutt på det hele.... synd. Vi skulle gjerne ha tatt over issalget på naturiststranden men har ikke muligheten, heller ikke utstyret.... :-(

webmaster abnf

I NRK P2 Ekko onsdag 3.7 kl. 09:03 : kan du høre mer om naturisme, med blant annet et historisk og ideologisk perspektiv fra studioen samt en opplevelse utenom det vanlige når vi tar Ekko's reporter med på en naturistvandring i vakker norsk natur. 
     I videoklippet nedenfor får dere et lite forskudd på hvor fint det ble. I Ekko får du blant annet høre hvordan det gikk da vi møtte noen turgåere, samt mange flotte naturistperspektiver og hvordan det å være naken i naturen oppleves.

NB: Videobildene ble tatt i regi av Asker og Bærum naturistforening i det usedvanlige vakre naturvernområdet Asdøljuvet i Vestmarka i Lier kommune, juni 2013. Her er det mange fossefall og badekulper som egner seg veldig bra til nakenbading ved lav vannføring. Et lenk til et lengre videoklipp fra noen av de samme turene finnes innenfor medlemssonen.

Daniel

Er godt og varmt i vannet, ja!

Sol

Har noen badet allerede? Er d varmt i vannet?

webmaster abnf

Til Oslomann: du skrev i ONF sin gjesteboka "Jeg trives best med kvinner, og har flere venninner enn venner" ... da er letteste veien å invitere noen av disse venniner med til naturiststranda, tipper at de er solgt med en gang. Kanskje en av de har vel lyst å være med deretter!  Forøvrig ønsker de allerfleste naturiststeder også enslige hjertelig velkommen, og det er alltid lett å komme i kontakt med med andre, så tror ikke det er nødvendig å være særlig bekymret. Lykke til.

webmaster abnf

Til ung gutt, igjen: neida, tvert imot. Det er (/skal være) ikke noe annerledes enn på vanlige badestrender. Bare slapp av...  vel, uten en tråd da ;-) Ingen som bryr som om noen er 10, 20, eller 30+, det er folk i alle aldre, særlig på de fineste søndager. Da er det lettest å blande seg inn. Vi venter til at badebryggen er på plass igjen, da er det ekstra moro. Så vær litt tålmodi, så ordner seg alt.

Ung gutt igjen

Hei igjen!
Jeg bare lurer, er det ikke kleint/rart å komme dit alene? Vil ikke folk tenke rart hvis en ung gutt kommer dit alene?

webmaster abnf

Til ung gutt; neida, du bare kommer ut til stranda :-)

Ung gutt

Hei! Jeg lurer på om det er noen aldersgrense på å være naturist? Fordi jeg har veldig lyst til å prøve men har aldri turt pga min alder

Oslomann

Jeg er en singel mann på 38 år som har vært litt beskjeden naturist i en del år etter at jeg ble skilt. Jeg har god økonomi, bor sentralt i Oslo, lederstilling, forfatter, empatisk, ukomplisert, snill, raus og hyggelig.

I sommer har jeg veldig lyst å dra til et naturiststed i Europa. Cap d'Agde, eller et naturisthotell på Gran Canaria, eller tilsvarende. Men jeg vil helst ha med meg en kvinne da det føles litt uggent å dra som singel mann, og i tillegg selvsagt er mye mer trivelig å ha reisefølge.

Finnes det en hyggelig, oppegående, og gjerne erfaren naturistkvinne i alderen 20-40 som kunne tenke seg å bli bedre kjent med meg? Og om vi finner kjemien så kanskje vi drar sydover sammen? Jeg betaler gjerne turen da jeg ønsker å reise uansett, og en ekstra er bare hyggelig å kunne spandere på.

Håper du vil sende meg en mail hvis du har lyst å bli bedre kjent. Vi starter forsiktig med litt mailkontakt/chat, og om vi finner tonen kan vi jo ta en kaffe eller noe. Jeg hadde blitt kjempeglad om det dukket opp en mail i innboksen min :-)

Stor klem!

webmaster abnf

Sommersesongen er "i gang" , de første har allerede tatt et bad, og med det knallværet som forventes for 1e pinsedag finnes det ikke noe unnskylding for å bli hjemme. Ta med solkrem og kom til naturiststranden på Kalvøya søndag 19.5

webmaster abnf

Ja hei, takk for tilbakemeldingen! Vi skal se om vi kan legge ut artikkelen, utover påske. Det blir nok vel isbading på Kalvøya en stund fremover, isen er for lengst ikke borte.

Påminner alle at neste uke er det ikke noe innebad på Landøya, men det fortsetter utover april, dvs 4x til. Velmøtt. NB: det er veldig hyggelig at flere fra publikumsbadet ønsker å fortsette i nettoen hos oss :-), ta gjerne kontakt via abnf@naturist.no for mer opplysninger. 

Sider