Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Läger på Lyckebo

Utskriftsvänlig versionUtskriftsvänlig version

Lyckebo

Föreningen Umenaturist ordnar sommarläger på Lyckebo i Haddingen. Lyckebo är en gammal barnkoloni, med underbart läge vid den klara Tavelsjön 2 mil nordväst om Umeå.

2019 träffas vi fredagen 12 juli kl. 12.00  till måndag 22 juli kl 12.00.

 

Faciliteter:

Vi kan erbjuda plats för husvagnar och tält (inte elplatser, men vi fixar batteriladdning) samt ett 40-tal sängplatser i enkel-, dubbel- och fyrabäddsrum som bokas per bädd. Toaletter och duschar finns i servicebyggnaden ca 100 meter från förläggningsbygggnaderna. Servicehuset är i viss mån anpassat för rörelsehindrade, men anläggningen i övrigt är inte handikappvänlig. Kök och matsal för självhushåll finns, dock ej under mötesdagarna.

Aktiviteter:

Kanoter finns att låna. Bastun nere vid sjön står varm varje kväll, och solnedgången och nätterna vid grillen kommer att ge Er minnen att tänka tillbaka på under den mörka årstiden. Om vädret (mot förmodan) inte skulle vara nådigt, så finns ett brasrum inomhus där vi kan samlas på kvällarna. Förra årets utflykter blev uppskattade, så i år har vi planerat in några nya. 

Utvecklingskonferens och Riksmöte:

2012 var vi för tredje gången värdar för SNF´s utvecklingskonferens den 27 juli, och Riksmöte den 28 juli. SNF´s sida om RM 2012

Efter det lyckade arrangemanget i fjol var det ingen tvekan om att vi skulle stå värdar i år igen, när ingen annan förening tog på sig värdskapet för Riksmötet. Under riksmötesdagen 13/7 samt dagen innan  finns det möjlighet att köpa måltider som förbeställs via umenaturist@gmail.com. Ingen tillgång till köket under 12-14 juli. Längre ner finns meny samt priser för maten.

Sommarfester:

I sommar är det 20 år sedan föreningen bildades och det firar vi med trerätters middag och levande musik på lördag 13/7. Coverbandet Hemkört står för musiken och vi står för draget! Alla medlemmar är välkomna till festen på kvällen, och glöm inte boka ifall ni vill vara med på middagen innan. 

På onsdagen äter vi surströmming! Naturligtvis finns det sill för de som ännu inte fallit för denna norrländska delikatesss. Även taco eller annan barnvänlig mat brukar önskas av de yngsta deltagarna. Vi hjälps åt med förberedelserna och delar på kostnaden. 

Vår vanliga sommarfest!

Sista lördagen på Lyckebo brukar det vara fest. Var och en tar som vanligt med det han eller hon önskar grilla, så samlas vi vid grillen för "sista helgen med gänget". Efteråt försöker vi få fart på musiken, trivs och umgås i sommarnatten.

Priser 2019:

Logi per natt: Tält 50 kr/person, husvagn 150 kr/vagn, sängplats 100 kr. Madrass på golvet (bara när det är fullt) 50 kr. 2 nätter gratis för FUN-medlemmar som stannar hela tiden. Barn under 18 år gratis.

25 kronor per dygn tillkommer för de som ej är medlemmar i en INF-ansluten naturistförening. Frivilliga bidrag till hyran välkomna från daggäster.

Bokningar:

Bokningar av logi och mat görs från 1 mars på umenaturist@gmail.com  eller telefon 070-310 7500. Betalning sker i förväg till föreningens bankgiro eller Swish, glöm inte ta med kopia på betalningen till incheckningen.  Deltagare till Utvecklingskonferens samt Riksmöte faktureras.

Spontangäster kan givetvis betala på plats till föreningens bankgiro eller swish. Nytt från förra året är att man kan betala med kort!

 

Meny Riksmöte 2019 

Fredag 12/7

Grillad hamburgare och läsk/lättöl 60 kr

Lördag 13/7 Riksmöte

Frukost – Somrig frukost 60 kr

Lunch – Norrländsk kebab, måltidsdryck, kaffe/te och mjuk kaka 80 kr

Eftermiddagsfika kaffe/te och mjuk macka 30 kr

Middag Trerättersmiddag 300 kr
Förrätt – Lax- och räkmacka
Huvudrätt – Biff Bourguignon med potatispuré, Kalles sommargurka, brynt vispat smör och Villes norrländska hårda tunnbröd
Efterrätt– Vaniljglass med getkolasås serverat i rånkorg samt kaffe/te

 

Söndag 14/7 Somrig frukost 60 kr

 

Kioskförsäljning av lättare maträtter och fikabröd under hela lägerveckan.

Plats

Lyckebo
Sverige
63° 59' 15.918" N, 20° 5' 19.4928" E
SE

typeOfPlace: