Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Värmlands NF (Tillsammans nr 4 2020)

Året annorlunda – ny optimism

I våran nästan 50-åriga historia var vi för första gången tvungna att stänga vår camping under sommaren. Covid-19 tog oss på sängen. Hela styrelsen var i riskgruppen och med två i styrelsen, bosatta i Norge, stängda gränser och dessutom att 50% av våra gäster kommer från länder utanför Sverige, var detta tyvärr det enda utfallet. 

Men nu är vi optimister och håller på att planera för en vanlig öppning i mitten av maj nästa år. Men all respekt till de andra naturistcampingarna i Sverige som höll öppet och var ett alternativ för vår stängda camping. Dessutom är det bra att få uppleva andra städer. Det vore bra om någon från dessa campingar som höll öppet tar kontakt och kan berätta om erfarenheter under denna period, hur man skötte hygienfrågan och estriktioner som blev gjorda. För det verkar som att vi får kämpa mot pandemin också nästa år. Men vi kommer att vara beroende av medlemmarnas hjälp mer än någon gång om vi ska kunna hålla en normal drift under nästa sommar, och att inte bara av de som alltid ställer upp.

För det kräver sitt att hålla liv i en frivillig organisation. Många kräver men bara ett fåtal vill ta ett ansvar. Vi behöver folk i styrelsen som vill ta ansvar, i alla positioner, så om du känner dig kallad – hör av dig. Jag vill sända ett stort tack till en handfull personer som under sommaren tagit ansvar och sett till campingen med bl a gräsklippning, häcktrimning, vedförråd och mera. Ni vet själva vilka ni är. Jag vill uppmana medlemmarna att redan nu ta kontakt om ni vill ha säsongsplats, då det är en del av planläggningen med att sätta upp städlistor. Det gäller även de som vill vara receptionsvärdar.

Vi har lediga säsongsplatser. Vi hoppas att få se nya ansikten till sommaren, och har du inte fått upplevt en av Sveriges finaste badplatser då borde du komma på ett besök nästa år. Vi håller tummarna att världen är lite snällare i förhållande till pandemin, och att vi alla kan få uppleva en skön naturistsommar igen, till dess – håll dig frisk, för vi vill gärna se dig nästa år.

En God Jul och ett Gott Nytt År önskas alla våra medlemmar och andra naturister i Sverige.

 

Per A Solberg

Vice ordförande och campingansvarig