Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Paradiset (Tillsammans nr 3 2020)

Det såg bekymmersamt ut i våras, när vi blickade ut över campingen och närmare kunde begrunda grisarnas framfart. Med ett antal räfsor och massor av muskler, från såväl paradisare som gränsbygdare, låg dock snart alla tuvor med gröna sidan upp. Vi hade bjudit in till 2 arbetshelger i år och det behövdes verkligen. Vi var väldigt många som hjälptes åt så snabbare än tänkt, var snart parken sig sommarlik igen, med råge.

Sommaren 2020
Vi trodde att det skull vara lite färre campare än fjol. Då var det ju en fantastisk sommar och antalet besökare blev långt över förväntan. Trots Coronan, som utestänger våra utländska besökare tycks vi ändå tangera förra årets besöksantal.Vi har naturligtvis tagit till oss av myndigheternas råd och anvisningar, liksom så många andra behövde göra. En hel del begränsningar fick vi göra, för att undvika trängsel, bland annat i kök, omklädningsrum och bastu. Grillplatsen klarade vi med en annorlunda placering av möblerna. Men det har på inget sätt lagt sordin på stämningen. Snarare tvärtom, vill jag säga. När vi nu tvingas visa respekt och vördnad på ett lätt överdrivet sätt, tycks stämningen bli mera uppsluppen.

Midsommarfirandet blev sig likt, nästan i varje fall. Respekten för Coranaviruset sätter ju sin prägel på allt, så även på detta kalas. Det blev inget långbord vid majstången i år. Men blommor och grönt samlades in, stången majades och restes helt enligt plan och förväntan.Vid eftermiddagskaffet med jordgubbstårta syntes heller ingen större skillnad. Det var lite längre mellan borden med serverings stationerna lagom iväg för att undvika trängsel vid mottagandet. Regnet följde vårt uppgjorda schema ganska väl, Så även sillen och potatisen kunde, med en liten fördröjning, ätas utomhus. Långbord var det inte tal om utan vi gjorde en satellitdukning,
med långt mellan borden. Dock inte längre än att vi kunde önska varandra lycka till lite emellanåt..Kvällen rullade på i samma anda, alltså lätt präglad av Coronan. Lennart och Lisa var på plats och underhöll en liten grupp vid grillplatsen. Torbjörn, med sin gitarr roade ett litet sällskap mitt på planen, några gav sig till att spela kubb och andra tog sig ett bastubad.Firandet av midsommaren blev väl så trevlig som brukligt, fast lite förbjudet kändes det, eftersom vi var lite drygt det lovliga 50-tal som anbefales.

Föreningen hade sitt Årsmöte på midsommardagen. Det mesta som avhandlades var så klart ”formalia”, men visst fanns det lite att diskutera. Igen hade vi fått erbjudandet om att få en byggnad, ett lusthus, gratis. Årsmötet lämnade frågan till styrelsen för beslut. Visserligen ärhuset gratis men det är ganska kostsamt att ansöka om dispens och bygglov. Vi måste också tänka på att underhållet av anläggningen skall förbli på en rimlig nivå. Ting tar tid, som bekant. Beträffande styrelsen blev det ingen förändring, det gjordes omval av de tidigare ledmöterna. Lika blev det med våra avgifter, vi behåller dem så som de är. Revisor och revisorsuppleant
däremot valdes nya. De uppdragen togs an av Mats och Therese.Om hur det gick till på kräftskivan och i kubbturneringen skall jag berätta i nästa nummer av Tillsammans. Då ska jag också berätta hur vi gjorde SNFs Riksmöte till en lika trevlig som säker tillställning.

Föreningen växer sakta men säkert. NF Paradiset är en så kallad Special Interest Group (SIG), det vill säga att medlemmarna i Paradiset redan är organiserade naturister, men har ett gemensamt intresse. Det är att bevara området, eller snarare parken, vid Slagesnässjön som camping och utflyktsmål för naturister. Tycker du som vi, är du välkommen som medlem i NF Paradiset. Sänd ett mail till paradiset@naturistforbundet.se med dina personuppgifter och besked om vilken förening du är organiserad i. Förutom att man skall tycka att naturistområdet Paradiset är värt att bevara, är det nämligen ett krav att man är organiserad naturist. Medlemsavgiften till NF Paradiset är 200: -/person.

Sommaren varar här fram till och med den 4 oktober i år.
Välkommen till Paradiset.
Inge