Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Paradiset (Tillsammans nr 2 2020)

Välkomna till Paradiset

 Sommaren är här, åtminstone i det närmaste. Campingen har under vintern varit i det närmsta utan snötäcke och sjön har legat öppen. Eller snarare, sjön har legat som ett täcke över campingen. Dessvärre drogs det täcket över campingen så sent att grisarna hann ställa till oreda på stora delar av gräsytorna. Något vidare bordsskick har dom sannerligen inte, men det kan man väl knappast begära heller när de skall plocka fram godsakerna med näsan. Nåja, vi får sysselsättning några dagar och man kan bara hoppas att grisarna fann mycket godsaker. För då blir det mer glädje i återställningsarbetet.

WI-FI

 Fiberkabeln är nu på plats liksom anslutningen till Internet. Dessvärre har vi ännu inte full täckning med WI-FI, men vår förhoppning är att vi skall få ordning på det i början av sommaren.

 Den sista biten av vägen till campingen har blivit iordninggjord. Nu är den lite bredare, har fått lite bättre sikt och är rejält tåligare för regn. Så den skall nu vara slät och fin hela sommaren.

 Kyl och frys har flyttat in i fd. verktygsförrådet som nu är avdelat till maskinrum och till förråd för gästernas mat. Förutom kyl och frys finns här också hyllor för kolonialvaror.

   Campingavgift 205: -/dygn

 Nytt är också campingavgiften, från och med i år kostar det 205: -/dygn att gästa campingen. Därtill kostar det 45: -/dygn att använda El. Rabatterna till medlemmar i föreningar anslutna till SNF och INF behåller vi så klart.

Fånga en gös 

 Ta den med ro, för motorer får man inte ha på sjön. Inte ens en liten El-snurra accepteras. Vill du fiska från båt eller med kastspö skall du köpa ett fiskekort, det kostar 50: -/dag eller 100: - för en vecka. Meta får du göra gratis och det är också ok att meta från bryggan så länge det inte stör de badande. Fisk är det gott om.

Riksmöte

Sverige Naturistförbund arrangerar dels en utvecklingskonferens och dels avhåller sitt årsmöte över veckoslutet 3-4-5 juli. Vill du hjälpa till med det praktiska och på så sätt medverka till att det blir en trevlig och minnesvärd weekend för deltagarna, är du välkommen att anmäla dit intresse. 

Kalas

 Midsommar firar vi naturligtvis på midsommarafton den 19 juni och kräftor äter vi den 8 augusti. Kräftkalaset föregås av en turnering i Kubb. Dessa båda kalas gör vi tillsammans med NF Gränsbygden.
 NF Paradiset har sitt årsmöte på midsommardagen, som gäst är du välkommen att lyssna av det och få dig en ”korv med bröd” som tack för visat intresse.

Corona

Om Coronan hänger kvar över sommaren och vi fortfarande lever med restriktioner är det en bra idé att slå en signal innan du far hit. För själva campandet lär det inte vara något bekymmer, men just över de weekender som vi har arrangemang kan det bli trångt och därmed begränsningar. 

 Bli medlem i NF Paradiset.
 Enda kravet som vi ställer på våra medlemmar, förutom att de bidrar till campingens skötsel efter sin förmåga och möjlighet, är att de skall vara organiserade naturister i en naturistförening ansluten till SNF eller INF.

 Skicka då dina uppgifter till paradiset@naturistforbundet.se

Välkomna                   

Inge