Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Nakenkultur (Tillsammans nr 2 2020))

Den gröna vintern ...
Lågsäsong för naturismen i vårt hörn av världen. Visst, det fanns ljuspunkter: Umenaturists vinterfest, naturistkarnevalen i Yyteri vid Björneborg i Finland. Från de aktiva naturisterna i Norge rapportedes om planer på att åka till Skagen i Danmark och Vinterbadarfestivalen.
Även förr på tiden fanns det aktiva vinternaturister. Bertil Sefbom, som gick bort 2017, har berättat om naturistskidåkning i norska fjällen, med danska Nordisk Solsport. Så vinterspänstiga och företagsamma var naturisterna på 1980-talet!

… den svåra VIRUS-våren
Efter den varma vintern följde virusvåren. Spridningsrisk, restriktioner för sammankomster och resor. Föreningsbaden ställdes in på löpande band. Inte roligt! Ingen vårglad stämning alls bland vinterbleka naturister.

Hur blir nu NATURIST-sommaren?
Vad kommer nu? Det frågar nu alla naturister. När detta skrives, sista dagarna i mars månad, vet vi inte mycket om vad som kommer att gälla när det blir sommar. I flera grannländer har man mycket stränga restriktioner för möten och resor. Liknande kan bli nödvändiga även i Sverige.
På det tyska naturistförbundets webb läser vi att naturistplatser måste stängas för dagbesökare. Den som hyr en ställplats, och har sin vagn stående där, ska dock ha tillträde. Sporthallar och bastur får inte ha öppet. I Tyskland är alla sammankomster med mer än två deltagare förbjudna. 

Naturismen i hemmet
Att vara naturist hemmavid är en möjlighet som alltid återstår. Professor Johan Almkvist startade den första föreningen i Svea Rike, Hälsa genom Nakenkultur, 1932. Han menade att hemmanaturism var det viktigaste sättet att vara naturist. Minst några timmar om dagen borde vi vara klädfria i våra hem. För Hälsans skull! − Att ”näcka” kallades dåförtiden att ”almkvista”.

Naturisten – vår webbtidskrift
Vi är nu inne på årgång 15. 
Naturistens bloggupplaga under Wordpress: https://naturistensite.wordpress.com/
Vi har en ny logga som kommer upp som ikon när du lägger in länkning till ”naturistensite” på din enhet.

I bloggen kan Du direkt skriva in kommentarer till artiklarna. Text och bild anpassas till den skärm Du använder, telefon, surfplatta eller dator. 
Naturisten finns även direkt på webben: http://naturisten.se/

NF Nakenkultur
Olle Strand
073-252 72 60