Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Gränsbygden (Tillsammans nr 2 2020)

ÅRSMÖTET

 Som vanligt samlades vi i KCMs lokaler för att hålla årsmöte. Verksamheten framöver förändras något, om än tillfälligt, i och med vårt engagemang i Växjö och nakenbadet vid Stora Pene. Lite mer av en åretruntförening blir vi ju på det viset, ett slag.

 Medlemsavgiften för 2021 förblir oförändrad; 400: -/par, 290: -/ensam och 110: -/supporter. Samtliga styrelseledamöter och funktionärer fick förnyat förtroende.

 

TYSKLAND

  Ostsee-Therme den 21 maj kl 07.00

 Här finns naturligtvis en del om att ta hänsyn till. Om Tyskland och Danmark har öppnat sina gränser. Om vi blir minst 25 deltagare. Om Coronan inte tvingat på oss ytterligare restriktioner drar vi till Ostsee-Therme via Heligenhafen den 21 maj kl. 07:00 från parkeringsplatsen vid Burlöv-Center. Senaste nytt finner du på hemsidan.

 

STORA PENE

Grillning den 6 juni kl. 14.00.

 Nationaldagsfirande, var och en tar med sig grillmat, glöden är som bäst vid kl. 14.00

 

Grillning den 5 september kl. 14.00.

 Vi skall göra det extra festligt och fira 5-årsdagen för naturistbadet Stora Pene. Förhoppningen finns att vi skulle kunna ordna en övernattning vid detta tillfälle, men i skrivande stund är den väldigt låg. För besked får du kolla på hemsidan eller Facebook där heter vi ”Växjö naturistförening”.

 

PARADISET

Midsommaren den 19 juni

Firas med sång och musik, förhoppningsvis. Under förmiddagen samlar vi blommor och blad för att pryda majstången och på tidig eftermiddag när stången är på plats firar vi med kaffe och jordgubbstårta.

 Kl. 17.00 dukar vi långbord vid majstången. Där samlas vi med vår ”sill och potatis” och allt vad som hör till en midsommarfest. Sedan lär det bli häng vid grillen.

 

Kräftskiva den 8 augusti.

 Kanske rubriken borde ha varit Kubbturnering i stället, för ingen kräftskiva utan kubb.  Kubben spelas antingen på förmiddagen eller på eftermiddagen.
 Det brukar vara samlingsstugan som lämpar sig bäst för våra kräftor eller räkor eller vad det nu kan vara på tallriken. Senare på kvällen kan det bli en svängom eller en tur till bastun, allt efter var och ens humör.

 

HANNABADET

Vi öppnar den 5 september.

 Därefter på ”jämna lördagar” mellan kl. 17 och 20, insläppet stänger 17.30. Aufguss, eller som vi säger ”kasta bad”, görs två gånger, kl. 18 och 19 och alltid med arom.

 Tag gärna med dig en kaffekorg och ett par kompisar.

 

CORONA

 Aktiviteterna anpassas efter rådande omständigheter vad det gäller risken för smittspridning. Besked finner du på hemsidorna, såväl på /Gransbygden som på /paradiset.

 

NFG-Växjö

 Vill du bli med i ”Växjö Naturistförening”. Vi har kommit en bra bit på vägen, men för att det skall bli riktigt bra bör vi bli några fler medlemmar och särskilt några medlemmar som har tid och ork att engagera sig lite extra.

 Ansök om medlemskap i NF Gränsbygden, blanketten tar du från hemsidan, sätt ett kryss i rutan ”Växjö” eller skriv ”Växjö” på blanketten, så blir det rätt från början.

Är du redan organiserad naturist är du välkommen som supportermedlem.

 

Trevlig sommar

Inge