Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF EOS (Tillsammans nr 1 2020)

 

Vinterbad på Ågestabadet

I förra numret av Tillsammans skrev jag lite om vår bastuvagn som vi låtit stå kvar på Ågestabadet över vintern. Glädjande nog har intresset för vinterbad med bastu hållit i sig och bastun har varit igång varje onsdagskväll från 17.30 till framåt 22-tiden, även inräknat juldagen och nyårsdagen. Den milda vintern har medfört att isen ännu inte har lagt sig på sjön, vilket underlättat för de badande, även om vattnet ändå varit i det närmaste 0-gradigt. Det gråregniga vädret har dock ställt till det på så vis att vattentillflödet till Magelungen har varit ovanligt stort. Strax före jul var vattenståndet mer än en meter över det normala. Vi blev tvungna att göra en brandkårsutryckning för att rädda bastuvagnen upp på torra land, då den stod upp över chassiet i vatten. Efter räddningsinsatsen kunde vi sedan ta ett värmande bastubad med några uppfriskande avrivningar i det kalla vattnet. Tack Lisa och ni andra som hjälper till att hålla bastun igång, Vi räknar med att fortsätta att ha bastun igång hela vintern och våren.

Svedmyrabadet

 För oss som även gillar lite varmare vatten så är Svedmyrabadet öppet för naturistbad varje söndag kl. 18.00 till kl. 20.00. Vattengympa som vanligt från 18.30 till 19.00. Insläpp påbörjas kl. 17.45. För att badvärden ska hinna vara med på vattengympan så stänger vi kassan kl. 18.20, så vill du komma och bada så se till att vara där senast då.

För Nf Eos

Lars Berglund