Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Föreningen Umenaturist (Tillsammans nr 2 2019)

Kära naturistvänner!

I skrivande stund har vi just haft årsmöte, och vilket trevligt årsmöte det var! För första gången sedan jag blev ordförande kändes det som att vi åstadkom något, inte bara bockade av punkt efter punkt. På uppmaning av revisorn diskuterade vi vad föreningen ska göra med pengarna vi har på banken. Det ledde till förslag om att göra en iögonfallande affisch att sätta upp inför våra bad och evenemang, eftersom de lappar vi själva gjort lätt försvinner i mängden på anslagstavlorna. Vi ska försöka utöka badtiden, och eventuellt planera in nåt fler bad under våren. Vi ska ha en Utvecklingsdag på Lyckebo, där vi ska diskutera hur vi vill att föreningen ska utvecklas och nå ut till fler. Sammanfattningsvis så var det ett givande årsmöte med aktiva deltagare. Tack alla ni som kom och gjorde era röster hörda!

I februari hade vi vår medlemsfest. Även i år höll vi till på Umeå Spa Center, på Öst-teg. Efter fjolårets lite kylslagna tillställning så var förväntningarna inte särskilt höga. I fjol var lokalen så kall att vi öppnade bastudörren för att värma på den lite. Vi hade med oss bord för att kunna duka långbord i år, och de två små sakerna var tillräckliga framgångsfaktorer för att göra att vi gick hem med en god känsla i kroppen. Det trevliga sällskapet gjorde naturligtvis sitt till! :)

När snön har försvunnit så träffas vi på stranden för att göra fint inför sommarsäsongen. Söndagen den 2 juni kl. 12.00–15.00 kör vi! Ta med krattan och fikakorgen så hjälps vi åt.

Vad som står som nästa punkt på programmet är Lyckebo. Vi startar fredagen den 12 juli, och stänger måndagen den 22 juli. Under hela första fredag och lördag samt söndag morgon finns det mat att köpa. Denna tid är det ingen tillgång till köket för egen matlagning. Menyn ser ut som följer:

Fredagsburgare inklusive läsk/lättöl. 60 kr.

Till frukost erbjuder vi traditionell frukost med bröd, smör, pålägg, grönsaker, fil,

flingor, frukt, kaffe, te, juice. 60 kr.

Till lunch har vi en Norrländsk kebab, måltidsdryck, kaffe, te och mjuk kaka. 80 kr.

Eftermiddagsfikat är en mjuk macka med kaffe eller te. 30 kr.

Middagen består av en lax- och räkmacka till förrätt, Biff Bourguignon med

potatispuré, Kalles sommargurka, brynt vispat smör och Villes norrländska hårda

tunnbröd. Till efterrätt har vi vaniljglass med getkolasås serverat i rånkorg samt

kaffe eller te. 300 kr.

Barn under 18 år gratis i målsmans sällskap.

Efter middagen på lördagskvällen firar vi att föreningen har funnits i 20 år, och det gör vi med dans och musik till coverbandet Hemkört från Linköping. Vi hoppas på en kväll med mycket skratt och hög puls!

Övriga punkter under Lyckebo är Mindfulnessövning på söndag 14 juli, surströmming på onsdagen, och barn/ungdomsdisco på fredag 19 juli. Under tiden på Lyckebo ska vi ägna en långlunch till prata om föreningen, och hur vi kan hjälpas åt att både förbättra och förnya den. Vi har även lite utflykter planerade, väder och intresse får avgöra när och vad det blir.

Titta gärna på vår hemsida umenaturist.com under fliken Lyckebo. Där finns all fakta och aktuella priser. Ifall ni vill veta vad som händer dag för dag på Lyckebo hittar ni det på vår Facebook-sida.

Bokning av mat och logi sker till umenaturist@gmail.com eller Katarina 070-310 75 00, glöm inte meddela eventuella allergier!

I slutet av badsäsongen planerar vi att hyra en bastutunna till Dragonudden, för att säga adjö till sommaren. Datum kommer på hemsidan när det närmar sig.

Den 29 september drar höstens första bad igång. Mellan klockan 16.00–18.00 badar vi i Hörnefors simhall.

Kalendarium

2 juni: Städdag på Dragonudden kl. 12.00–15.00

12–22 juli: Läger på Lyckebo med Riskmöte och 20-årsjubileum

Slutet av augusti: Bastukväll på Dragonudden

29 september: Höstens första inomhusbad i Hörnefors simhall kl. 16.00–18.00

Hoppas vi träffas i sommar!

Katarina