Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Gränsbygden (Tillsammans nr 2 2019)

Årsmötet

28 medlemmar samlades KCMs lokaler för att hålla årsmöte. Några förändringar i verksamheten var det inte tal om. Vi fortsätter att vara till största delen en ”vinterförening” med inomhusbadet som första prioritet. Medlemsavgiften för 2020 blir; 400 kr./par, 290 kr./ensam och 110 kr./supporter, det vill säga ingen ändring på det i heller. Men nytt blev det i styrelsen, Ninna Svensson valdes som ledamot och Lena Lindahl som suppleant. Bertil Pålsson tog uppdraget som revisorsuppleant.

Sommaren i Paradiset

Paradiset är vår hemmacamping med de förmåner det innebär, så det är där vi träffas under sommaren.

Midsommaren den 21 juni

Firas med sång och musik, förhoppningsvis. Under förmiddagen samlar vi blommor och blad för att pryda majstången och på tidig eftermiddag när stången är på plats firar vi med kaffe och jordgubbstårta.

Kl. 17.00 dukar vi långbord vid majstången. Där samlas vi med vår ”sill och potatis”, jordgubbar och allt vad som hör till en midsommarfest. Sedan lär det bli häng vid grillen, eller kanske en basturunda.

Kräftskiva den 10 augusti

Kanske rubriken borde ha varit Kubbturnering i stället, för ingen kräftskiva utan kubb.  Kubben spelas antingen på förmiddagen eller på eftermiddagen.

Det brukar vara samlingsstugan som lämpar sig bäst för våra kräftor eller räkor eller vad det nu kan vara på tallriken. Senare på kvällen kan det bli en svängom eller en tur i bastun, allt efter var och ens humör.

Hökafältet

Förr hade föreningen en anknytning till just Hökafältet vid Mellbystrand. Önskvärt vore att vi åter kunde vara verksamma, eller åtminstone synliga där. Vi har fortfarande ett gott förhållande till Laholms kommun och är välkomna med både synpunkter och förslag.

Främst är det naturligtvis medlemsrekrytering som är intressant så vilken nakenbadstrand som helst är egentligen lika intressant.

Vill du vara ”ambassadör” för Gränsbygden då kontaktar du Inge på 070-371 65 66, så skall du få lite informationsmaterial om vår förening.

Hannabadet den 7 september

Därefter på ”jämna lördagar” mellan kl. 17 och 20, insläppet stänger 17.30. Aufguss, eller som vi säger ”kasta bad”, görs två gånger, kl. 18 och 19 och alltid med arom.

Tag gärna med dig en kaffekorg och ett par kompisar.

Trevlig sommar

Inge