Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Snapphanen (Tillsammans nr 4 2018)

Hej alla vänner!
Här har det hänt mycket sedan förra Tillsammans det började redan strax efter förra manusstoppet 1 augusti. Min man och tillika markägaren här på Störsavången, NF Snapphanens camping, avled den 10 augusti efter en tids sjukdom. Jag vill samtidigt passa på att tacka alla som på olika sätt har hedrat Ingvars minne och stöttat mig och våra pojkar. Det har blivit en stor omställning efter mer än 40 år tillsammans. Jag kommer att flytta men det kommer att fortsätta likadant med campingen när vår son Jimmy och hans familj kommer att ta över gården.

Det har ju varit en helt fantastisk sommar, som vi sent kommer att glömma. Vi har haft en otrolig beläggning med 1119 gästnätter, förra året som då var ett nytt rekord låg på 824 nätter. Då och då har vi fått lägga även på både stora och lilla planen.

Vi har under sensommaren gjort Nya Dackebo klar på utsidan, panel, fönster , dörr och glasparti är på plats och blev väldigt fint tycker vi. Nu är det insidan som också ska bli klar, förhoppningsvis till det är dags att öppna nästa säsong. Vi har redan använt den några gånger bland annat vid kräftskivan och vid årets avslutning.
Vid kräftskivan, som gick av stapeln den 11 augusti, var det mycket folk här men den blev inte lika uppsluppen som det brukar vara efter beskedet om Ingvars bortgång. Det blev trots det en trevlig kväll för de som var med.

Sista helgen i september hade vi avslutning som alltid. Vi började dagen med att vintra in campingen. Det är mycket som ska fixas: brandsläckare ska in, vatten ska ändras från sjövatten till brunnsvatten och reningsverket ska vintras in och naturligtvis en massa annat. På eftermiddagen hade vi medlemsmöte och det bestämdes att alla avgifter ska vara oförändrade. Vi fastställde även kalendariet för 2019 som kommer lite längre ner. Renate hade som vanligt kokt ärtsoppan och den var lika god som alltid. Eva Å hade stått för pannkaksbaket och vår nya långliggare Ingrid hade bakat morotskaka till kaffet och detta smakade också alldeles utmärkt. Vi passade även på att fira Roland O som fyller 70 i oktober.
Vi har haft en väldigt färgrik och underbar höst men nu kommer det förmodligen bara komma lite sporadiskt med campare till ”Vången” men jag vet att några har sagt att de ska dyka upp vecka 44.

Här kommer kalendariet för 2019:
26 – 28 april Städhelg och långliggarmöte
25 maj Årsmöte och på kvällen ”Pingstfest lite för tidigt”
21 juni Midsommarfest
20 juli Medlemsmöte och sommarfest
10 augusti Kräftskiva och långliggarmöte
28 september Medlemsmöte och ärtfest
Nu önskar jag och resten av styrelsen alla en God Jul och ett Gott Nytt År som vi hoppas blir lika varmt och soligt som 2018. Stort tack alla som har varit och gästat oss här på Störsavången under året och välkomna tillbaka nästa år.
Vid pennan
Lena-Kajsa