Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Gränsbygden (Tillsammans nr 4 2018)

Julfest
Med lite tur kom tidningen ut i tid för att påminna om Julfesten den 15 december. Som vanligt dukar vi upp ett kaffebord med hembakta lussekatter, pepparkakor och lite julgotter. Fiskdamm och en tipsrunda vågar jag lova nästan bestämt. Huruvida Lucia kommer att uppvakta oss stannar vid en from förhoppning.

Vinteruppehåll
Vi tar en paus över nyårshelgen, men redan lördagen den 12 januari 2019 är det dags för vårsäsongens första familjenakenbad. Vi fortsätter att bada jämna veckor på lördagen. Insläpp mellan 17 och 17 30 och vi badar fram till kl. 20.00. Sista badet i april blir förstås inte på lördagen, det blir redan på fredagen och då passar vi på att fira påsk.
Aufguss erbjuds två gånger under kvällen, kl. 18.00 och kl. 19.00. Det går så till att bastuvärden gjuter en blandning av vatten och doftämnen över de heta stenarna. Bastuvärden sveper sedan den väldoftande ångan, neråt och runt i bastun med en handduk. Dofterna som används kan exempelvis vara mentol, citron, tallbarr, björk, eukalyptus med flera. Som regel görs två eller tre omgångar ånga. En sittning varar cirka tio minuter.

Årsmöte
Lördagen den 23 februari 2019 har vi årsmöte. Som vanligt träffas vi i KCM:s lokaler kl. 14:30. Kallelse och handlingar skickar vi ut med post i slutet av januari. Och liksom alla andra år, serveras det smörgåstårta och lättöl/vatten efter mötet.

Vi ses på Hannabadet
God jul och Gott Nytt År!
Inge