Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Paradiset (Tillsammans nr 3 2018)

Vi gjorde det igen
Valborg och Kristi Himmelsfärd är våra arbetshelger på våren. Att det skulle samlas ett 20-tal deltagare, såväl medlemmar som gäster, var inget som vi i styrelsen ens vågat tänka på. I ett nafs, eller rättare sagt två nafs, var området ställt i ordning. ”Ställt i ordning” är väldigt enkelt uttryckt. Många kubikmeter löv skall samlas upp, båtar och bryggor skall i sjön, badviken och området kring bryggorna undersökas, servicebyggnaden städas likaså samlingsstugan, brandsprutor och slangar på plats et cetera. Och så skall det ätas Gulaschsoppa.
Lite fusk, eller tjuvstart, var det eftersom vi nu har ytterligare en hustomte på plats tidigt.

Sommaren kom tidigt och har varit väl mycken. Å andra sidan gav den oss tid för underhåll och uppiffande, i stället för gräsklippning.
Kanske det även var det varma vädret som gjorde att besökarna blev fler och stannade längre. Fast man hoppas ju att det var trivseln som fick dem att stanna.
Skogen lockar och sjön lockar. Fiske blev det inte så mycket av i år (hittills) men båtar och kanoter har blivit flitigt använda. Hopptornet är ”nummer ett” för så väl ung som gammal medan plaskdammarna och vattenrutschbanan mest roar de yngre.

Lite extra kul är det att vår camping rekommenderas som övernattningsställe i en ”BikeMap” över södra Sverige. Ytterligare några övernattningar fick vi naturligtvis, till priset av att hålla med vatten och lite service åt en del andra cyklister.
I samarbete med hemmaföreningen NF Gränsbygden firade vi midsommar. Det blev ett ståtligt gille med många gäster och hitresta artister. Lisa och Lennart, trubadurer sjöng i countrystyle och Paul jonglerade med eldfacklor. Det tog udden ur succén med hembakad jordgubbstårta vid stångresningen.

Föreningen växer sakta men säkert. Sex svenska naturistföreningar och tre utländska är ”representerade” i medlemsskaran. Vi är en så kallad Special Interest Group (SIG), det vill säga att medlemmarna i Paradiset redan är organiserade naturister men har ett gemensamt intresse. Det är att bevara området, eller snarare parken, vid Slagesnässjön som camping och utflyktsmål för naturister.
Tycker du som vi, är du välkommen som medlem i NF Paradiset. Sänd ett mail till paradiset@naturistforbundet.se med dina personuppgifter och besked om vilken förening du är organiserad i. Förutom att man skall tycka att naturistområdet Paradiset är värt att bevara, är det nämligen ett krav att man är organiserad naturist. Medlemsavgiften till NF Paradiset är 200: -/person.
Sommaren varar här fram till och med den 1 oktober.
Välkommen till Paradiset.
Inge