Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Föreningen Umenaturist (Tillsammans nr 3 2018)

Kära naturistvänner!
Vilken sommar vi har haft! Sol och värme långt mer än vad vi är vana vid. Och så lyckat att vi fick detta underbara väder när vi stod som värd för årets utvecklingskonferens och riksmöte.
Vi startade Lyckebolägret en dag tidigare än vanligt för att hinna ta emot långväga gäster inför mötesdagarna. På fredagen hölls utvecklingskonferensen och på lördag var det riksmöte. Under riksmötet valdes Malin Arlinder-Ekberg till ny ordförande i SNF, jätteroligt att det äntligen blev en ung kvinnlig ordförande! Föreningen hade tagit fram en keps med vår logga på samt personliga muggar till delegaterna, något som uppskattades både av mottagarna och köket. De personliga muggarna minskade diskberget avsevärt. Ett stort tack till alla som hjälpt till med förberedelser, bakning, matlagning, disk, städning och skjutsande. Lördagen avslutades med en trerätters middag med norrländska smaker. Nästa sommar kör vi en repris med riksmöte, och samtidigt fyller föreningen 20 år. Det ska vi fira!

När möteshelgen var avslutad och de flesta långväga gästerna åkt hem, föll vi tillbaka in i den vanliga Lyckebolunken med utflykter, surströmming, ungdomsdisco och avslutningsfest. Enda smolket i bägaren denna sommar var det eldningsförbud som värmen och torkan medförde. Det känns lite tomt i hjärtat att inte ha suttit samlade runt elden ute på udden i väntan på soluppgången...

Dragonudden har varit välbesökt i sommar, och allt flyter på som vanligt där. Det är visst lite textilbadare där, men det har varit en stillsam konfliktfri sommar.
I höst kör vi igång med inomhusbad i september. I oktober planerar vi att hyra relaxavdelningen på Paradisbadet i Örnsköldsvik tillsammans med Mittnaturisterna. Mer information om det kommer på hemsidan umenaturist.com och vår Facebook.
Vi kan även tipsa om att det är en naturistförening på gång i Skellefteå, Guldstadens naturistförening. Än så länge är det gratis att bli medlem, och ifall ni vill komma i kontakt med dem så kan ni maila umenaturist@gmail.com så vidarebefordrar vi kontakten. De har även en strand på gång, men alla detaljer är ännu inte klara angående den.
Katarina
 
Kalendarium
23 september: Bad i Hörnefors simhall kl. 16.00-18.00
21 oktober: Bad i Hörnefors simhall kl. 16.00-18.00
27 oktober Relax med middag på Paradisbadet, tid kommer på hemsidan och Facebook
18 november Bad i Hörnefors simhall kl. 16.00-18.00
9 december Luciabad i Hörnefors simhall kl. 16.00-19.00 (!), föreningen bjuder på lussefika och skönsång