Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Svanrevet (Tillsammans nr 3 2018)

Kära naturistvänner,
Vi kan nog alla vara överens om att denna sommaren slår alla rekord. Att det skulle bli en sådan varm och solig sommar var det omöjligt att föreställa sig när påsken bjöd på minusgrader och snöstorm. Men när väl kylan släppte så påbörjades ett digert arbete med att göra campingen fin inför sommaren. Det största jobbet har absolut varit vårt nya pooldäck som våra medlemmar har byggt och slitit med för att få färdigt lagom till slutet av maj då vi brukar öppna poolen för bad. Lördagen den 26 maj strålade solen och vi samlades för att ha invigning, vår ordförande höll tal och tackade alla som har hjälpt till, klippte av bandet och sen var det dags för att äntligen få hoppa i vattnet. Det bjöds på snacks, dryck och musik och många skratt.

Vår sommar har tack vare solen och värmen innehållit många bad både i poolen och ute på det vackra revet, som ligger precis utanför campingen med en fantastisk vy över havet mot Köpenhamn. Utöver bad har vi även haft en hel del aktiviteter. Enligt tradition har campingen fyra stora fester varje sommar. Midsommar, vattenfesten, grillfesten och kräftskivan. Varje fest ordnas av olika grupper på campingen och engagemanget är stort för att göra just sin fest så bra som möjligt.

Midsommarfesten var den enda med lite ostadigt väder och vi klädde midsommarstången i både regn och solsken men som tur var blev det inget regn när vi på eftermiddagen dansade och hade lekar kring stången. Många trotsade sedan kylan på kvällen och höll fast i traditionen att äta sillen ute vid långbord för att sedan dansa sig varma till orkester i stora tältet. Midsommardagen bjöd på tipsrunda och sedan livemusik i tältet.
Vattenfesten är en hyllning till att vi fick kommunalt vatten till campingen 2013 och är en fest som engagerar hela campingen på grund av att flera tusen vattenballonger ska fyllas. Vattenfesten startade med välkomsttal och dryck och information om de olika lekarna, sedan fick varje lag (3–6 personer) anmäla sig och gå runt till de olika stationerna. Alla tävlingsmoment har något med vatten att göra och alla lagen kämpar på sitt bästa för att vinna då det vankas fina priser i slutet av kvällen. Senare på kvällen bjöds det på musik och dans och prisutdelning.

Grillfesten innebar detta året två grillade grisar som övervakades och snurrades på från morgon till kvällen då det var dags för middag. Under tiden roade vi oss med femkamp mellan kl. 11.00 – 13.00 och därefter auktion kl. 14.00 med saker som medlemmar skänkt till föreningen. Det är aktiviteter som lockar många medlemmar och gäster och som alltid följs av många skratt. När det var dags för mat så ställdes två stora grillbord fram för de som inte hade köpt grisbiljett och dofterna spred sig över hela campingen. Mätta och glada dansade vi sedan till orkester tills fötterna inte orkade mer. Några dagar efter grillfesten utfärdades grillförbud och så även på campingen. Information om detta har vi satt upp tydligt på campingen så att inga gäster ska missa det.

Kräftskivan har i skrivande stund ännu inte varit utan ska gå av stapeln den 4 augusti och då ska vi njuta av skaldjur i stora lass och musik och dans. Samma dag kommer även boulefinalen att spelas. Under sommaren har en bouleturnering pågått på vår boulebana intill kiosken. Vi har spelat matcher hela sommaren och alla har haft mycket publik och många hejarop. Det lag som vinner får äran att inneha ett vandringspris ett år och vi som spelar kämpar hårt för att vinna det.

Under vinterhalvåret träffas vi, som vanligt, varje söndag i Burlövsbadet, där även naturister från andra föreningar är välkomna. Kolla kalendern på vår hemsida på Portalen, www.svanrevet.se för mer information, samt för eventuella ändringar.
I början av året skrev vår sekreterare Jessica i Tillsammans att vi önskar er alla en sommar som överträffar alla förväntningar med mycket sol och sköna bad. Vi kan nu konstatera att denna sommar överträffar allt! Så fortsätt att njuta av solen och värmen, för vem vet när vi får en sådan sommar igen.
Katarina Hedberg, Suppleant i Styrelsen