Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Snapphanen (Tillsammans nr 3 2018)

Hej alla Naturister!
Sedan sist har det varit många aktiviteter här på Störsavången. Den årliga städhelgen genomfördes som vanligt sista helgen i april med många deltagare. Helgen var ju lite längre än vanligt eftersom valborgsmässoafton inföll på måndagen och första maj givetvis dagen därpå. Valborgsmässoafton var nog den senaste gången vi hade rikligt med regn hittills i år.
Under pingsthelgen avhöll vi vårt årsmöte med efterföljande Pingstfest, bestående av Exotisk Bricka med mera. Efter sex år som ordförande lämnade Lennart Ågren som ordförande och till efterträdare valdes Sven-Eric Boo. Även Roland Olsson lämnade efter många år styrelsen och både Lennart och Roland avtackades för sina insatser.

Midsommar firades traditionellt med stångresning (efter klädsel) på förmiddagen och dans, lekar och jordgubbstårta på eftermiddagen. Eftermiddagsaktiviteterna avslutades med den traditionella stövelkastartävlingen som i år för första gången vanns av en kvinna, nämligen Agneta G. Ett stort tack till de som höll i aktiviteterna.
Precis innan vi skulle äta den medhavda maten på kvällen kom det tio minuters regn vilket gjorde att det blev kyligt på kvällen och festen avslutades tidigare än tänkt.
Vår sommarfest 21 juli blev väldigt uppskattad, jag tror aldrig campingen har varit så fullbelagd som denna helg. Det bjöds på grillad gris, potatissallad, grönsallad samt bröd. Närmare hundra gäster deltog och det blev en mysig kväll med dans till skivor som spelades av Nostalgiker-Leif samt karaoke i ännu inte klara Dackebo, anordnad av Anne och Roger. Tack för detta.

Vi får ju inte glömma att dagen började med loppis uppe på gården, det var Stina som var eldsjälen i detta arrangemang samt medlemmar i föreningen som hade skänkt saker. Intäkterna går till bygget av Nya Dackebo . Det kom ganska mycket folk och vi blev mycket nöjda med resultatet. Det blev även saker över så vi funderar på att ha en loppis till i början av hösten.
När det gäller Nya Dackebo så har vi kommit en bit på väg. Huset är rest, fönster och dörrar har kommit och panel för utvändig beklädnad är beställd. Vi kan ännu inte säga när det hela är klart men vi hoppas på 2019.

Efter midsommarhelgen har det inte kommit många droppar regn här på Störsavången, inte i andra delar av landet heller har vi förstått, utan vi har haft en riktigt fin och varm sommar. Det är ju det man alltid drömmer om men nu känns det som att det gärna får komma lite regn emellanåt eller åtminstone bli lite svalare. Det fina vädret har dock bidraget till att vi har haft väldigt många gäster, både svenska och utländska. Förmodligen har vi aldrig haft så många nederländska gäster tidigare som i år. Även Tyskland har varit rikt representerat. När detta skrivs är det den siste juli och vädret ser inte ut att ändra sig speciellt mycket under de kommande veckorna, så det känns nästan som vi ska slå rekord när det gäller antalet gästnätter.
Vi önskar er alla en fin sensommar och hoppas ni kommer på besök till Snapphanens Camping på Störsavången.
Vid pennan
Lena-Kajsa