Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Nakenkultur (Tillsammans nr 3 2018)

Nakenbadet i Fjällnora
Fjällnora fritidsområde ligger vid väg 282, 20 kilometer öster om Uppsala. Här finns textilcamping, äventyrsbana, olika djur som betar i hagarna. Uthyrning av kanoter och båtar, vedbastu, äventyrsbana med mera. Och ute på udden, sydöst om serveringen, ligger nakenbadet i sjön Ramsen.

Nakenbadet kom till 1984 och alltsedan dess har den lilla badviken varit träffpunkten för naturistiskt sinnade badare i Uppsala och Uppland.
Landskapet Uppland är väl försett med skyltade nakenbad. På vår kartskiss har vi även tagit med badmöjligheter i Västerås och i Stockholmsområdet. De ligger i Västmanland och Södermanland men nära gränsen till Uppland.

Inomhusbad i Almunge
I höst fortsätter vi med simhallsbad i Almungebadet. Almunge är en tätort i östra delen av Uppsala kommun, vid väg 282.
Vi har bokat två badtillfällen 7 oktober och 18 november. Tiden är kl. 13.00–15.00- Våra bad är öppna naturistbad, man behöver inte vara medlem i någon förening. Badavgiften är 70 kr per vuxen, barn och ungdom 0–20 år ingen avgift. Ta med eget fika om så önskas, det finns inget att köpa på badet.

Naturistinformation
Nakenkultur är en förening som fortlöpande åstadkommer en del informationsmaterial om naturismen.
Vår webbtidskrift Naturisten finns på www.naturisten.se, https://naturistensite.wordpress.com/
och artiklarna finns numera även på Facebook, gruppen Naturisten FB.
Våra allmänna naturisthandböcker heter Klädfri När Var Hur och Naturistlandet. Den senare är en katalog över naturistplatserna i de svenska landskapen. – Handböckerna finns som eböcker (PDF) och kan även läsas direkt på nätet.
Vår bok Sol Hälsa Glädje – En bok om naturismen i Sverige – kom 2005. 2013 gjordes ett nytryck som gavs ut på Vulkan. Den utgåvan finns att köpa hos Vulkanmedia, Bokus och Adlibris.
Vi har även en fortsättning, Mot solen, som beskriver tiden efter år 2000. Den finns ännu endast som ebok (PDF). Det är en arbetshandling, efterhand läggs nya år till.
Alla våra eböcker kan hämtas kostnadsfritt på webbtidskriften Naturisten.
För den som föredrar att läsa på papper gör vi en upplaga tryckt med enkelt ”kontorstryck”. Ta kontakt med vår förening, nakenkultur@naturistforbundet.se eller 073-252 72 60.