Skandinavisk Naturistportal | Naturistkarta | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

NF Bergslagens Solsport (Tillsammans nr 3 2018)

Sommaren 2018

Vi startade säsongen med vårstädning och vårmöte. Sommaren anlände redan i maj med temperaturer som krävde Adam/Evadräkt. I början på juni kom värmen på allvar och solen bara sken på oss dag efter dag. Vattnet i Norasjön nådde hela 24 grader vissa dagar.

I midsommarhelgen var det mycket folk på campingen. Vi samlades vid midsommarstången med egna fikakorgar och glatt humör sen dansades det runt stången. På kvällen var det midsommarknytis i tältet eftersom vädret var lite ostadigt.

Sommaren fortsatte sen med oförminskad styrka i juli med varma soliga dagar. Vi går mot en rekordsommar med antalet gästnätter på Gustavsbergs naturistcamping och vi slår toppnoteringen från sommaren 2011. Det är många som vill prova på naturismen för första gången och det är vi glada för.
Delegater från NBS på SNF:s riksmöte i Umeå var följande, Sven-Erik Kilsten, Eirik Isene, Bo och Maj-Britt Carlqvist samt Kjell och Birgitta Sternrot. Vi fick en rapport därifrån på campingmötet sista helgen i juli, då även förbundets nya ordförande Malin Arlinder Ekberg presenterade sig.

Gustavsbergs vänskapsvecka
…lockade som vanligt många besökare.
Vi hann med många aktiviteter: Pinnespel, bouleturnering, tipspromenad och knytiskvällar eftersom det inte blev några grillkvällar då det på grund av torkan rådde eldningsförbud. Även barnen hade egen tipspromenad och några nakenvandrare gav sig, på eget bevåg, ut att vandra på en del av Bergslagsleden.
När detta skrivs återstår Kräftskivan, Surströmmingsskivan och avslutning med höstmöte och höststädning av campingen.
Är du medlem eller vill bli medlem i NBS, så är du hjärtligt välkommen på Höstmöte den 16 september 2018 i Ararat. I samband med mötet bjuder föreningen på kaffe.

Inomhusbaden fortsätter i höst i Nora simhall!
Våra badtider är lördagar mellan kl.17.00 och 19.00 (insläpp 17.00 – 17:15). Första baddag blir 1 oktober sedan följer 5 november och 3 december. Det behövs inte någon föranmälan, det är bara att komma. Samma pris som tidigare det vill säga 50 kronor för vuxen, 20 kronor för barn (barn under 6 år gratis) och 30 kronor för pensionär. Efter badet hjälper de badande till med grovstädning.
Välkomna till höstens naturistbad i Nora!
NBS styrelse vill med detta tacka alla som har deltagit under olika arrangemang som har varit på Gustavsbergs Camping under säsongen.
För Naturistföreningen Bergslagens Solsport
Susann Kumm