Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Velkommen til Asker og Bærum naturistforening

En kort innføring om Organisert naturisme og hva ABNF er og står for.

Asker og Bærum Naturistforening er en fremtredende naturistforeninger for alle naturister, nakenbadere og dere som trivest best uten en tråd når det passer. Vi er svært opptatt av at alle naturister barn / ungdom og voksene i alle aldre skal føle seg trygt og trives hos oss.

Vi har pr. 2022 168 og vi s satser vi på kvalitet før kvantitet. Og det vises. Vi ønsker å skape de beste naturistopplevelser, om sommeren og om vinteren, slik at også du sier "wow, dette er skikkelig bra - eller råkult!"

"Ingenting er bedre" - velkommen skal du være på Kalvøya!

På våre nettsidene forteller vi dere litt mer om hvem vi er, hva vi gjør, hvilken aktiviter vi har, og hva du kan forvente fra oss. Vi er en foreningen for alle naturister, uansett om du er medlem eller ikke. Men for å utvikle tilbudet og opprettholde et svært høyt nivå, slik at også du kan nytte fritiden i nettoen og full frihet, er vi helt avhengige av flere medlemmer.

Medlemskap - en viktig sak! Bli Medlem i Norges i en trivelig og aktiv naturistforening.

Medlemskap koster ikke mer en 330kr pp/530kr par/kalenderår. Vi har egne priser for honnør og ungdom. La oss bevise at du trives best hos oss. Følg lenken "Bli medlem" for mer informasjon og for å melde deg inn i ABNF.

"Hvorfor organisere seg ?" vil kanskje mange spørre. En av hovedgrunnene er at naturisme ennå ikke har blitt akseptert av myndigheter og enkeltpersoner. Ved å stå sammen kan vi effektivt og med styrke informere og påvirke opinionen. Samlet står vi sterkere.

Historien til ABNF

Høsten 1982 diskuterte noen ildsjeler muligheten for å danne en ny naturistforening i Bærum-Asker-Drammensområdet. ONF var en stor forening og badestranden på Huk var overfylt, men man hadde fått en ny fribadestrand på Kalvøya i Bærum. Medlemsgrunnlaget var utvilsomt tilstede, og en ny forening ville bidra til å spre naturismen. En ny forening ble stiftet 6. desember 1982. Fra denne dato har Asker og Bærum Naturistforening arbeidet for naturistenes rettigheter i bygdene, og foreningen har hatt jevnt og godt medlemsgrunnlag i Asker og Bærum, samt Drammensdistriktet og Oslo. Medlemstallet har vært stigende, og ABNF har i dag rundt 230 medlemmer. ABNF står ikke bare for Asker og Bærum, men liksom for Akershus og Buskerud og Oslo med det samme: de fleste medlemmer bor mellom Kongsberg i vest og Eidsvoll i øst.

et av 

Litt om naturisme, og nudisme

Tidlig i forrige århundrede (1920-1930 årene) fikk vi den første organiserte naturisme. Til å begynne med var det grupper i Mellom Europa som dannet klubber eller foreninger, og møttes på avlukkede områder. I 1930 ble det i Tyskland arrangert et møte mellom naturister fra flere land. dette møtet var opptakten til Den internasjonale Naturistføderasjon (INF-International Naturist Federation / FNI-Federation Naturismus Internationale)

I dag er INF/FNI en sammenslutning av 31 nasjonale naturistforbund fra hele verden, der i blandt også det norske forbundet. INF's hovedformål er å spre opplysninger om naturismen og gjennom dette få opprettet naturistområder flest mulig steder.

Mange lurer hva er nå egentlig naturisme og hva er forskjell med nudisme... Nakenbading og -soling er naturisme. Mange bader uten badetøy rett og slett fordi det føles deilig eller fordi de liker ikke hvite striper. Helt enig i det, det skulle bare mangle!. Men naturisme er egentlig mye mer: selve kjernen i naturismen er å ha en naturlig forhold til egne og andres kropp, å oppleve nakenhet som en naturlig sak, ute i naturen, sol og sjø  -  i fellesskap - når forholdene egner seg til det. Naturismen fremhever selvrespekt og respekt for andre. 

Naturisme har ingenting med sex å gjøre. De som mener noe annet har kommet på feil sted: hos oss er de ikke ønsket. Selvfølgelig kan det være litt spennende å være ansikt til ansikt med noen av det motsatte kjønn, for første gang da, like mye for jenter som for gutter!. Men det venner seg ganske raskt. Mange gutter/menn er "redd" for å få en ereksjon. Dette er helt unødvendig. På en måte er en ereksjon ganske naturlig, ikke noe en skal skamme seg over. Men heller er det ikke noe å gå rundt med for å fremvise den. Naturisme er ikke ekshibisionisme!  

Hva er da nudisme? Nudisme er egentlig det engelske ordet for naturisme som er i bruk i USA. Likevel brukes det også i mange land i Europa for a henvise til en slags nakenhet for nakenhets skyld (noe som er faktisk også ganske vanlig i USA), ofte på en negativ måte. Et typisk forbilde av nudisme er å dra til en kirke i nettoen, hvor også presten er naken. Eller kanskje være hjemme med venner hvor alle er naken. Likevel er grensene ikke alltid like tydelig og det finnes en del gråsoner.

I dag likestilles naturisme og nudisme mer og mer.

Vi har et bredt syn på naturismen. Alle skal være velkommen, så lenge de oppfører seg i samsvar med våre og naturistens etikette.


           Kontakt:  c/o Eva Irene Knudsen, Jernbanegt. 8, 3044 Drammen Tlf. 40846575  Epost: abnf@naturist.no  Facebook