Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Aspbobaden - Österbybruk

Sted

Aspbobaden - Österbybruk
Sverige
60° 12' 20.88" N, 17° 55' 21.36" E
SE

Aspbobaden är ett officiellt nakenbad som ligger i nord-västra delen av den lilla sjön Stordammen nord-öst för Österbybruk i Östhammars Kommun. Det finns tre badstränder varav den mellersta är avsedd för nakenbad.

Om man kommer från Österbybruk är infarten till Aspbo 1 (textil) och Aspbo 2 (nakenbad) skyltad "Badplats"; längre fram hittar man skylten "Aspbobaden" och den visar till Aspbo 3 som är ett textilbad.

Efter parkeringen går man till vänster och förbi toaletten (TC) för att komma till nakenbadet. Dricksvatten finns vid Aspbo 1. Upplandsleden passerar förbi badet.

Det finns en gräsyta för solbad och naturnära badmöjligheter. Liten badvik med sand. Badet har under senare år varit lite besökt och igenvuxet. Sommaren 2007 gjordes en del röjningar och en badbrygga lades ut.

Telfon: +46 173 86000 (Östhammars Kommun).

typeOfPlace:

Kommentarer

Jag och min man bestämde oss för att besöka badet idag. Döm om vår förvåning när vi insåg att den slagna gräsplätten ca 100 meter från vattnet förmodligen var ämnad för oss nakenbadare. Exakt var vi skulle ta oss i vattnet förstår vi inte. En livboj hängde ensam mitt ute i vassen och vi antar att det var där det tänkta badet var. Skyltningen från Aspbo 1 hittade vi ej, men från andra hållet, dvs från Aspbo 3 satt en bleknad skylt ca 3 meter upp i ett träd... Något besvikna åkte vi hem igen.

Uruselt, finns ingen plats att ligga på i närheten av vattnet, ojämt med sten och sly överallt. Gräsytan finns en bit bort, dit man ej har uppsikt från vattnet, man kan inte lämna sina saker där medan man badar. Inte undra på att det är få besökare. Har inte varit där sedan 2007, då det röjdes, men kvar blev ju en massa stubbar och ojämnt underlag.  

Det finns ingen markering på någon karta eller skyltning eller ens någonting som ser ut som en badplats bortsett från de andra två textilbaden. Tur hade jag att det fanns en annan badgäst före mig, annars hade jag aldrig hittat nakenbadet. Badplatsen var så oerhört litet och igenvuxet, det fanns inte plats över mer än för mig och den andra badgästen.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Automatisk linjeskift
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
CAPTCHA
Dette er et spørsmål for å teste om du er en menneskelig besøkende og for å hindre automatiserte spammeldinger.